maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kum ve kömür ocaklarına ceza yağdırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kum ve kömür ocaklarına ceza yağdırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kıyı Kanunu’na aykırı hareket eden ve çevre kanununa uymayan 11 kum ve kömür ocağına 400 bin liralık para cezası kesti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kıyı Kanunu'na aykırı hareket eden ve çevre kanununa uymayan 11 kum ve kömür ocağına 400 bi liralık para cezası kesti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un Eyüp, Kemerburgaz ve Arnavutköy ilçelerindeki maden ocaklarını denetim altına aldı. İstanbul'un Karadeniz sahilinde yer alan maden ocaklarına yapılan denetimler neticesinde, kıyı kanununa aykırı hareket eden ve çevre kanununa uymayan 11 kum ve kömür ocağına cezai işlem uygulandı.

Denetimlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çevre izni almadan faaliyet gerçekleştiren bunun yanı sıra, oluşan atıklar için atık yönetim plan onayına sahip olmayan ve çevre görevlisi bulundurmayan maden ocaklarına yaklaşık 400 bin liralık ceza kesildi.

Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ruhsatlarla faaliyette bulunan işletmelerin büyük kısmının denize yakın mesafede çalıştıklarını tespit eden Bakanlık, bu denetimlerle firmaları kontrol altına almaya çalışıyor. 

Denize dolgu yapılamaz

Kum, çakıl ve benzeri maddelerin alınması, işletilmesi ve kontrolü yönetmeliğine ilişkin kanunlarla işletmelerin faaliyet alanlarının çok net şekilde belirlendiğine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan “Denizlerde kıyı çizgisi ile kenar çizgisi arasındaki bölge ve sahil şeritlerinde nelerin olacağı, nelerin olmayacağı açıkça belli. Kıyı çizgisinden deniz istikametine doğru yirmi metreden daha az derin denizlerde kum, çakıl ve benzeri maddelerin alımına yönelik kum ve çakıl ocağı açılması ve işletilmesi kesinlikle yasaktır. Bu işletmeler bu kanunları çiğnemiştir” açıklaması yapıldı.

3621 Sayılı Kanun uyarınca kıyıların herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık alanlar olduğunu, buralarda duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek ve benzeri türden engeller oluşturulamayacağını açıklayan Bakanlık, bu işletmelerin kıyıları değiştirecek nitelikte kazılar yaparak, buralardan kum ve çakıl aldıklarının tespit edildiği için cezai işlemlerin uygulandığını bildirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...