maritbet girişmaritbet
Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’

18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma ülkenin dört bir yanından akademisyen ve mali müşavir katıldı

IV'ncü Uluslararası Türk Coğrafyası UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) Sempozyumu 18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 09:00'da Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde başladı. 18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma ülkenin dört bir yanından akademisyen ve mali müşavir katıldı. 

18–19 Ekim 2014 tarihleri arasında MUMEYEK Vakfı ve Çatalca Belediyesi paydaşlığında düzenlenen IV. Uluslararası Türk Coğrafyası UFRS Sempozyumu, Çataca Nazım Özbay Kültür Merkezi Salonlarında bir açılış paneli ile beş oturum olarak gerçekleştirilecek. Oturumlarda 25 Türkiye Üniversitelerinden, 2 Kuzey Kıbrıs Üniversitelerinden olmak üzere 27 akademisyen, 8 uygulamacı meslek mensubu, 3 hem uygulamacı meslek mensubu hem de akademisyen 38 tebliğci katılmış 16 tebliğ sunulmuştur.

Sempozyum, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş olan gazilerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla ve ardından da İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. MUMEYEK Vakfı Başkanı Prof. Dr. Murat Erdoğan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. 

Cem Kara: “Bir eğitimci olarak Çatalca'nın bir öğrenci şehri olmasını arzu ediyorum”

Başkan Cem Kara konuşmasına, ilçede ilk defa bir sempozyum düzenlendiğini belirterek başladı ve tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi.

MUMEYEK Vakfı ve Çatalca Belediyesi işbirliği ile kurulması hedeflenen İstanbul Finans Üniversitesi hakkında da bilgi veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “3 yıldır üniversitenin kurulması için işbirliği içerisindeyiz. İlçemiz Çatalca, İstanbul'un en büyük coğrafyasını oluşturmaktadır. En büyük coğrafya Çatalca ise biz de ekonomik olarak da en büyük ilçe olmak için mücadele ediyoruz. Çatalca, İstanbul için geçmişte olduğu gibi bugün de önemlidir. İstanbul'un içme suyu kaynakları, ormanları, önemli ulaşım aksları Çatalca'da bulunmaktadır. İlçemizin yüzde 65'ini orman alanları, yüzde 29'unu tarım alanları oluşturmaktadır. İlçemizde yalnızca yüzde 6'lık bir kesim yerleşime açıktır. Bunlarla beraber ilçemizin yüzde 90'ı da İSKİ koruma havzaları içinde yer almaktadır. Çatalca için birçok hayalimiz var. Görev yaptığımız kısa bir süre içinde bu zamana çok çalışma sığdırdık. Bir eğitimci olarak Çatalca'nın bir öğrenci şehri olmasını arzu ediyorum. Belediyemizin yer tahsisi ile Alarko Holding'e bağlı Alvimedica şirketi Biyomedikal Lise yapımını gerçekleştiriyor. Özel sektör ile birlikte, vakıflar ile birlikte işbirlikleri yapıyoruz. Etiler'de bulunan Polis Eğitim Merkezi'nin de Çatalca'da kurulması için İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapıldı. İstanbul Üniversitesi ile birlikte Ziraat Fakültesi'ni Çatalca'ya kurmak istedik. Üniversite, Ziraat Fakültesi adını Gıda Teknolojileri Enstitüsü olarak uygun gördü. Fakat bunda 5.5 yıldır bir mesafe kat edemedik. MUMEYEK Vakfı ile birlikte 3. köprü yollarının geçeceği ve İstanbul'un yanı başında bir alanı Belediye olarak tahsis ettik. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri bu alan için onaylarını verdi. Milli Eğitim Bakanımıza, bölgemiz milletvekili Süleyman Çelebi ile konuyu ilettik. Alan, ilköğretim tesisi alanında görüldüğü için olumlu karar alınamadı. Bu projenin çözülmesi noktasında sizlerden alacağımız güç ile bunu başaracağımızı arzu ediyorum. İlçe insanımız ve ülke insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Çevremizi ve yeşili koruyarak Çatalca'yı bir eğitim kentine dönüştürebiliriz. Biz bunu birliktelikle başaracağımıza inanıyorum. IVncü Uluslararası Türk Coğrafyası UFRS (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) Sempozyumu'nun da ilçemizde yapılmasından dolayı onur duyuyorum.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından MUFAD Kurucusu ve Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmacıları Derneği Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Oktay Güvemli tarafından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya bir plaket verildi. 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından, IFAC Yönetim Kurulu Üyesi ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Dr. Masum Türker tarafından bir konuşma, sonrasında ise MUFAD Kurucusu ve Muhasebe ve Finans Tarihi Araştırmacıları Derneği Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Oktay Güvemli ve TÜRMOB Onursal Başkanı YMM Mustafa Özyürek tarafından yapılan konuşmalardan sonra yapılan 1. oturum ile sempozyum başladı. 

Sempozyumda 1nci Oturum Başkanı, Prof. Dr. Cengiz TORAMAN - (MUFAD Yönetim Kurulu Üyesi), 2nci Oturum Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Hanifi AYBOĞA - (Marmara Üniversitesi, İFÜ Mütevelli Heyet Üyesi), 3ncü Oturum Başkanı, YMM Uğur BÜYÜKBALKAN (İFÜ Mütevelli Heyet Üyesi), 4ncü Oturum Başkanı, Prof. Dr. Ömer LALİK – (MÖDAV Kurucu Mütevelli Heyet Üyesi), 5nci Oturum Başkanı, Prof. Dr. Yunus KİSHALI (Sakarya Üniversitesi) oldu. Bildiri sunanların mensup oldukları kurumlar ise:

7 Aralık Üniversitesi, Arel Üniversitesi MYO, Bülent Ecevit Üniversitesi, Düzce Üniversitesi
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İzzet Baysal Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, MUMEYEK Vakfı, Namık Kemal Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi
Sinop Üniversitesi, Şeyh Edabali Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!
  • 01.06.2015 10:56

Çatalca Belediyesi 151 dönüm arsa satın aldı!

Çatalca Belediyesi bütçeden artan gelirlerini 22 adet arazi alarak değerlendirdi ...

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’
  • 20.10.2014 09:52

Cem Kara ‘Çatalca’nın bir öğrenci şehri olmasını diliyorum’

18 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma ülkenin dört bir yanından a ...

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı
  • 25.07.2014 09:17

Çatalca’da Çanakça Camisi’nin açılışı yapıldı

Hep birlikte oruçlar ve sonrasında Çanakça Camisi açıldı ...

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi
  • 11.06.2014 15:05

Çatalca Belediyesi, ilçe merkezini çiçeklerle bezedi

Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çatalca’yı çiçeklerle bezemeye baş ...

Cem Kara, TOKİ Başkanı Ergün Turan ile bir araya geldi
  • 03.06.2014 16:31

Cem Kara, TOKİ Başkanı Ergün Turan ile bir araya geldi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, TOKİ Başkanı Ergün Turan’ı ziyaret etti ...