maritbet girişmaritbet
Çelik kapıda doğru tercih, tasarruf ettiriyor!

Çelik kapıda doğru tercih, tasarruf ettiriyor!

Doğru çelik kapı tercihiyle, evinizde enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Günümüzde son teknolojiyle donanan dış kapılar, ev ile dış ortam arasında güvelik anlamında bir bariyer oluşturduğu gibi enerji kayıplarını da minimum seviyeye çekiyor. Avrupa Birliği normları (EN) kapsamında kapıların ısı ve ses yalıtımı standardı belirlenirken Avrupa'da özellikle ısı iletkenlik değerleri uygun olanlar, Devlet tarafından teşvik ediliyor. Bu bakış açısıyla Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, bugüne kadar ürettikleri tüm kapıları Avrupa normlarına(EN) göre ürettiklerini ve kullanıcısının enerji tasarrufu sağlamasına yardımcı olduklarını söyledi.

Günümüzde çelik kapılarda aranılan özellikler, kullanıcının isteklerine göre değişiklik gösterebiliyor. Bu standartlarda güvenlik en üst sıradaki yerini alırken, yangına karşı dayanıklılık ve enerji tasarrufu gibi unsurlar da aranan özellik arasında öne çıkıyor.

Yalçın Pekgüzel

“Avrupa'daki birçok Devlet, ısı iletkenlik değeri uygun olan çelik kapıların satış değerinin yüzde 65'ini alıcısına iade ediyor”

Bu bilinçle dış kapıların ev ile dış ortam arasında güvelik anlamında bir bariyer oluşturduğu gibi enerji kayıplarını da minimum seviyeye çektiğini söyleyen Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, Avrupa normlarına(EN) göre ürettikleri çelik kapıların kullanıcısına enerji tasarrufu sağladığını belirtti. Bu normlara ulaşmak için belli testlerden geçtiklerini aktaran Pekgüzel,“Avrupa'da ısı iletkenlik değerleri uygun olan kapılar devlet tarafından teşvik edilip yüzde 65'i kadarı da alıcısına iade ediliyor. Hatta bu testlerden geçmiş kapılarla eski kapıları değiştiren tüketiciye devlet kredi veriyor. Bizim ülkemizde de Çevre Bakanlığı'mızın yeni yasalarında bu konunun önem kazanmaya başladığını gözlemliyoruz. Ve önümüzdeki zamanlarda enerji tasarrufu adına tespitlerin yapılmasını bekliyoruz” dedi. 

Dış kapıların ev ile dış ortam arasında güvelik anlamında bir bariyer oluşturduğu gibi ses anlamında da etkili olması gerektiğinin altını çizen Pekgüzel, “Hepimiz görüyoruz, apartman merdivenlerini çıkarken dairelerden televizyon sesleri, sohbet sesleri dışarı geliyor. Ev içinde mahremiyete önem veren insanlar için seslerin dışarı çıkmaması güzel bir özellik. İçerdeki sesin dışarı çıkmaması adına akustik izolasyon testleri ve laboratuvarlarda gerçekleşen ölçümlemeler yapılıyor. Bizim ürünlerimiz de uluslararası testlerden geçmiş ürünler. Avrupa'ya ve diğer ülkelere sattığımız ürünlerde yine Avrupa normlarını karşılayan sertifikalarımız var” diye açıkladı.

Pekgüzel: Kapılarımızda iğne deliği kadar bile boşluk bırakmıyoruz

Öte yandan Sur Çelik Kapı imzası olan tüm kapılarda buzdolaplarında kullanılan poliüretan malzemesini kullandıklarını aktaran Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, bu bileşenin hem ses hem ısı yalıtımına çok büyük katkı sunduğunun altını çizdi. Pekgüzel, “Sur Çelik Kapı olarak ürünlerimizde iğne deliği kadar bile boşluk bırakmıyoruz. Bunun dışında contalama sistemleri de çok önemli. Kapılarımızda özel alüminyum contalı sistemlerden çift contalı sitemi kullanıyoruz. Bunun bir tık üstünde ise özel üretim denen üç contası sistem yer alıyor. Aynı anda üç tane bariyer kuruyoruz. Bunu dünyada ilk biz yaptık. Artık Türkiye'de tüketiciler bu yönde taleplerde bulunmaya başladılar. “

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur Çelik Kapı'nın fabrikasında çalışmalar tam gaz!
  • 14.10.2015 10:42

Sur Çelik Kapı'nın fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Dünyanın en güvenilir kapısı ismini verdiği ürünüyle dikkat çeken Sur Çelik Kapı ...

Sur Çelik Kapı isminin hakkını veriyor!
  • 12.10.2015 16:40

Sur Çelik Kapı isminin hakkını veriyor!

Sur Çelik Kapı'nın ürettiği çelik kapılar, yüksek dayanıklı yapısıyla hırsızlara ...

Sur Çelik Kapı'dan yeşil renkli kapılar!
  • 30.05.2017 16:01

Sur Çelik Kapı'dan yeşil renkli kapılar!

Sur Çelik Kapı, Carved modelini tüketicilerin beğenisine sundu. ...

Sur Çelik Kapı, 6 yeni ürününü Yapı Fuarı'nda görücüye çıkardı!
  • 24.05.2017 09:46

Sur Çelik Kapı, 6 yeni ürününü Yapı Fuarı'nda görücüye çıkardı!

Sur Çelik Kapı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Yapı Fuarı - Turkeyb ...

Sur Çelik Kapı'da Smart Door ile akıllı kapı dönemi!
  • 05.05.2017 10:49

Sur Çelik Kapı'da Smart Door ile akıllı kapı dönemi!

Sur Çelik Kapı, güvenli, inovatif ve akıllı kapı sistemi Smart Door ile akıllı b ...

Çelik kapıda doğru tercih, tasarruf ettiriyor!
  • 22.03.2017 11:39

Çelik kapıda doğru tercih, tasarruf ettiriyor!

Doğru çelik kapı tercihiyle, evinizde enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. ...