maritbet girişmaritbet
Celal Bayar'ın kızı kütüphanesini bağışladı!

Celal Bayar'ın kızı kütüphanesini bağışladı!

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın 94 yaşındaki kızı Nilüfer Bayar Gürsoy, 20 bin kitaplık koleksiyonunu bağışladı.

Nilüfer Bayar Gürsoy, Kadıköy Çiftehavuzlar'daki konutunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap koleksiyonuna düşkünlüğünün 7-8 yaşlarında bir akrabasının hediye ettiği kitabın kaybolmasıyla başladığını belirtti.

Gürsoy, merhum babası 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın da iyi bir kitap tutkunu olduğunu ve hayatı boyunca geç saatlere kadar kitap okuduğunu dile getirdi.

Kitaplara olan ilgisinin yıllar içerisinde arttığını ifade eden Gürsoy, "'Kitapların hepsini okudunuz mu?' diye sorarsanız hepsini okuyamadığımı söyleyebilirim. Merak ettiğim konular için okuyacağım dediğim kitapları temin ediyordum. Bunlar seneler içinde birikti" dedi.

Gürsoy, sahip olduğu kitapları Bursa'da bulunan Celal Bayar Vakfı'nın kütüphanesine göndermeyi düşündüğünü ancak orada da yer sıkıntısı olduğu için bu fikrinden vazgeçtiğini ifade etti. 

Özel bir kütüphane açmanın zorlukları nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini aktaran Gürsoy, "Kitaplardan daha çok kimsenin faydalanmasını isterken kitaplarım elimde kalmıştı. Gerçekleşmeyecek bir hayal olarak düşünüyordum. Bir gün gazetede bir kütüphanenin kitap bağışı beklediği yönündeki ilanı gördüm. Ardından ise bu hayalim gerçek oldu" diye konuştu.

Kitaplarını paylaşmaktan mutlu olduğunu dile getiren Gürsoy, "Kütüphanedeki kitapları okuyanlarla manevi bir bağ kuruyorum. Benim göz gezdirdiğim, okuduğum kitapları onlar da okuyor, sevgiyle okuyacaklar. Onlara muhakkak bir yol gösterecektir. Kitap dostlarına bol ve iyi okumalar diliyorum. Çoğu zaman kitaplar sayesinde hayatı tanıyoruz. Kitaplarla hayat arasında bir bağ kuruyoruz" dedi.

Gürsoy, babasının Yassıada'da kaldığı dönemde, Faruk Nafiz Çamlıbel'in Yassıada'da kalanlar için yazdığı şiirlerden oluşan özel bir kitabın kütüphanedeki eserler arasında yer aldığını kaydetti.

 

Yorum Yaz