maritbet girişmaritbet
ÇATIDER'den çatı kalitesini yükseltecek kılavuz!

ÇATIDER'den çatı kalitesini yükseltecek kılavuz!

ÇATIDER, hazırladığı ‘Çatı Kaplama Malzemeleri Uygulama Detayları Kılavuzu’ kitabının kinci baskısını yayımladı.

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER),atı kaplama malzemeleri konusunda standart detaylar oluşturmak ve sektördeki yanlış uygulamaların önüne geçmek amacıyla hazırladığı kılavuzun yeni basksını tamamladı. 

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye'de standartlardan uzak milyonlarca çatının hayati ve maddi kayıplara yol açtığını belirterek, “ÇATIDER (Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği) olarak, sektörümüzdeki standartları en yüksek seviyeye ulaştırmayı önceliklerimiz arasında görüyoruz. Konut, ticari ve endüstriyel yapılarda kullanılan günümüze ait tüm çatı kaplama malzemelerinin uygulama detaylarının anlatıldığı kılavuz, mimarlar, proje büroları, distribütör, bayi ve uygulama yapan firmalar için çok önemli bir referans kaynağı olacak. Kılavuzdaki standartlara uyulması halinde, deprem, fırtına, aşırı yağış gibi afetlerde üzücü kazalar yaşamayız” dedi.

ÇATIDER tarafından çatı kaplama malzemeleri konusunda standart detaylar oluşturmak ve sektördeki yanlış uygulamaların önüne geçmek amacıyla titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan ‘Çatı Kaplama Malzemeleri Uygulama Detayları Kılavuzu' kitabının, genişletilmiş yeni baskısı tamamlandı. Kılavuz, ÇATIDER'in eğitim programlarına destek sağlaması ve üniversitelere yönelik teknik kılavuz sağlaması açısından önemli bir referans kaynağı oluşturuyor. 

Kılavuzu, mimarlar, proje büroları, distribütör, bayi ve uygulama yapan firmalar ile mimarlık öğrencilerine tavsiye ediyoruz

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye'de milyonlarca çatının standartlardan uzak olması nedeniyle hayati risklere ve maddi kayıplara yol açma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, kılavuzu öncelikle bu sorunların giderilmesi için hazırladıklarını söyledi. Yavuz şöyle konuştu:
“ÇATIDER olarak öncelikli hedefimiz, çatı kaplamalarına göre doğru çatı sistemlerinin oluşturulmasıdır. Her yıl yaşanan çok sayıda çatı kazası, ölümlere, yaralanmalara ve ekonomik kayıplara yol açıyor. Standartlara uygun çatıların yaygınlaşmasıyla bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Çatı Kaplama Malzemeleri Uygulama Detayları Kılavuzu, bu amaçla hazırlanmış ve sektörümüzde ilk niteliğinde çok önemli bir kaynak oldu. Depreme, sele, aşırı yağışlara, fırtınaya karşı dayanıklı yapılar için, standartlara uygun çatılar inşa etmeliyiz. Bu yüzden kılavuzu, mimarlar, proje büroları, distribütör, bayi ve uygulama yapan firmalar ile mimarlık öğrencilerine tavsiye ediyoruz.”

Doğru çatıya ışık tutuyoruz

Yavuz, çatı kaplamalarına göre doğru çatı sistemleri oluşturmanın yapılar için önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi çatı konseptinin tasarımı; binanın bulunduğu bölge özellikleri, binanın ve çatı altının kullanım fonksiyonları, mimari projede belirlenen çatı-cephe dokuları, ekonomik hususlar gibi faktörlerle doğrudan ilişkilidir. Bu faktörlerin doğru değerlendirilmesinden sonra seçilen kaplama malzemesinin ve sistem kesitinin de doğru tasarlanması ve uygulanması gerekir. Kılavuzumuz, bu sürece ışık tutuyor, en doğru, güvenli ve güçlü çatı uygulamaları için yol gösteriyor.”

İdeal çatılar için referans kaynağı

Kitapta; ‘konut', ‘ticari' ve ‘endüstriyel' yapılarda kullanılan tüm çatı kaplama malzemelerinin uygulama detayları 2 bölüm ve 15 alt başlıkta yer alıyor. Bitüm Esaslı Teras Çatı Kaplama Malzemeleri, PVC ve TPO Esaslı Çatı Kaplama Malzemeleri ve Gazbeton Çatı Plakları bölümleri eklenmiştir. 

Türkiye'de çatı uygulamaları konusunda tek ve en kapsamlı referans kaynağı olan kitabımız, yaygın kullanılan çatı kaplama malzemelerine ilişkin standart detayları içermektedir. 

‘Çatı Kaplama Malzemeleri Uygulama Detayları Kılavuzu' ÇATIDER'den temin edilebilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi
  • 22.02.2022 11:38

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeni ...

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?
  • 02.12.2020 11:41

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?

Emlak balonu söylemleri ne kadar gerçeği yansıtıyor ve Türkiye'de emlak krizi ol ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti
  • 09.11.2020 10:54

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, geçtiğimiz gün bir AVM'de objektifl ...