maritbet girişmaritbet
Carlin Otoyolu Tüneli’ni Schréder aydınlatıyor

Carlin Otoyolu Tüneli’ni Schréder aydınlatıyor

Schréder, tamamı LED olarak aydınlatılan Nevada Eyaleti’ndeki Carlin Otoyolu Tüneli’ne imza attı

Schréder, Amerika Nevada Eyaleti'ndeki Carlin Otoyolu Tüneli için yeni aydınlatma çözümü olarak FV32 LED tünel armatürünü sunuyor. Bu armatürün 240 LED'li versiyonu 266 W güç tüketirken, 120 LED'li versiyonu 131 W güç tüketiyor. Yeni FV32 LED aydınlatma sistemi mevcut armatür sayısını 1253 adetten 789 âdete indirerek, enerji tüketiminde belirgin bir düşüş elde ediyor. Ayrıca LED armatürlerle sağlanan beyaz ışık araç kullanıcılarının görsel konforunu artırıyor.

Bu çözüm; hem tünel yaklaşım ve ayrılma yollarını, hem de tünel aydınlatmasını dış bölge parıltısına göre Dim edebilen bir tünel aydınlatma kontrol sistemi sunuyor.

Otoyolda komple LED'le aydınlatılan ilk tünel

Yeni aydınlatma projesi; ABD Federal Karayolu İdaresi ve Nevada Ulaşım Departmanı'nın  (NDOT) ortak çalışmasının bir parçasıdır.  Proje; Nevada Eyaleti Carlin Otoyol Tünelleri bölgesinde eyaletler arası ulaşımın geliştirilmesi için tünel girişlerinin betonla kaplanması, karayolu drenaj sistemlerinin geliştirilmesi ve yeni aydınlatma sistemi dâhil yaklaşık olarak $31 milyon USD'a mal oldu.    

Verimli ve sürdürülebilir bir aydınlatma çözümü

Kuzey Amerika Bölgesi Schréder Tünel ve Geçitler Müdürü Justin Snowden, “Nevada Ulaşım Departmanı'nın amacı daha düşük enerji maliyeti ve etkili bir aydınlatma otomasyonu ile  tünel aydınlatma standartlarını tamamıyla karşılayan bir çözüm elde etmekti. Bu amaca, Schréder'in FV32 LED çözümüyle ulaşıldı.” şeklinde açıklama yaptı.

PK Electrical, Karayolları Tasarım Müdürü Eric MacGill ise “Sadece tünel aydınlatmasına özel geliştirilmiş olan Schréder FV32 LED armatürleri en iyi sonuçları veren -20 yıllık toplam maliyet analizlerine bakılarak- ürün olduğu için bu projede seçildi. Yüksek performansı sayesinde de parıltı değerlerini daha az armatürle sağlayabiliyor. Ek olarak, FV32 LED armatürler montaj kolaylığı, yerinde ve hızlı bir şekilde komponent bazında değişiklikler ve ihtiyaç duyulursa bir üst seviye modüllerle değiştirilebilme imkânı sağlıyor.``dedi.

Doğuya doğru giden tüp 2013 yılının Aralık ayında tamamlanırken, batıya doğru giden tüpün 2014 yılının Kasım ayında tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boğaziçi ve FSM köprüleri LED'ler ile aydınlatılacak
  • 14.09.2015 12:27

Boğaziçi ve FSM köprüleri LED'ler ile aydınlatılacak

Asya ve Avrupa’yı birleştiren Fatih Sultan Mehmet köprüsü ve Boğaziçi köprüsünün ...

Schréder, 6. LED Konferansı’na katılıyor
  • 26.09.2014 11:36

Schréder, 6. LED Konferansı’na katılıyor

Schréder; 26 Eylül 2014 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 6’ıncı LE ...

Carlin Otoyolu Tüneli’ni Schréder aydınlatıyor
  • 25.08.2014 15:40

Carlin Otoyolu Tüneli’ni Schréder aydınlatıyor

Schréder, tamamı LED olarak aydınlatılan Nevada Eyaleti’ndeki Carlin Otoyolu Tün ...

Schréder ile stadyumlar “çevre dostu” ürünlerle aydınlatılıyor
  • 08.07.2014 12:29

Schréder ile stadyumlar “çevre dostu” ürünlerle aydınlatılıyor

Schréder, spor alanlarının aydınlatılmasındaki deneyimini Brezilya’da gerçekleşt ...