maritbet girişmaritbet
Çanakkale'de büyük bir emlak piyasası oluştu!

Çanakkale'de büyük bir emlak piyasası oluştu!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de inşa edilecek olan Çanakkale 1915 Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Yakası'ndaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacak "Çanakkale 1915 Köprüsü" dünyanın "en uzun aralıklı köprüsü" olacak. "Çanakkale 1915 Köprüsü" ile ilgili açıklamalarda bulunan Turan, söz konusu köprünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılmasının planlandığını bildirdi.

Çanakkale'nin özellikle son dönemde bazı vizyon projeleri olduğunu ifade eden Turan, köprü projesinin bunların en başında geldiğini vurguladı.

Turan, köprünün 2023 hedeflerinden biri olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla tüm hedeflerin tekrar revize edilerek daha erken yapılmasının kararlaştırıldığına değinerek, şöyle devam etti:

"Halkımıza bu konularda verdiğimiz vaatlerimizin daha çabuk yerine getirilemesini bir amaç olarak gördük. O nedenle de biz 2023 değil 2017'yi hedeflemiştik. Dolayısıyla Başbakanımızın talimatıyla köprü konusunda ihale süreci başladı. Şuanda ihaleyle ilgili başvurular devam ediyor. Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız."

Turan, bu köprünün Çanakkale'nin kaderi olduğunu belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Buradaki tarımın da turizmin de sanayinin de çok daha farklı bir pozisyona geleceğini, ulaşım imkanlarının artmasından kaynaklı İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlere hatta Avrupa'ya daha rahat ihracat imkanı daha rahat bir çalışma planı olacağından dolayı köprünün tüm iş kollarını etkileyeceğini düşünüyorum. Zaten şuan kendisi yokken, sadece adı varken bile Çanakkale'de büyük bir emlak piyasası oluştuğunu görüyoruz. Çeşitli iş kollarında iş imkanlarının oluşmaya başladığını görüyoruz. Ama ümit ediyorum, 3-4 sene sonra, köprü bittikten sonra buradaki en ufak çiftçimizden en büyük sanayicimize kadar herkes o köprüden azami ölçüde istifade ederek, kendi ürettiklerinin, kendi iş kollarının çok daha başarılı hale geldiklerini göreceksiniz. Ben şimdiden hayırlı olmasını ümit ediyorum." 

"Çanakkale Şehitlerine borcumuzu ödeyemeyiz"

Turan, Çanakkale'nin farklı yerleri ve değerleri olduğunu belirterek, köprünün de bunların başında geleceğini bildirdi.

Çanakkale'deki diğer projeler hakkında da bilgi veren Turan, "Ezine'de yapılacak olan Gıda OSB'miz bunlardan bir tanesi. Bandırma hattındaki liman bunlardan bir tanesi. Diğer işlerle ilgili lokal çalışmalar bunlardan bir tanesi. Ama biz her alanda çalışmayı bir görev biliyoruz. Çünkü şehitlerimize, dedelerimize karşı bizim bir borcumuz var. Ne kadar çalışırsak çalışalım Çanakkale Şehitlerine karşı olan borcumuzu ödeyemeyiz. Ne kadar çalışırsak çalışalım 15 Temmuz şehitlerine karşı olan borcumuzu ödeyemeyiz." dedi.

AK Parti iktidarlarının en büyük özelliğinin iş yapmak olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Köprü konusu ben çocukken konuşuluyordu, vardı, büyüdüm var, üniversiteye gittim var, bitirdim var. Hala var. Ama AK Parti iktidarı, köprü konusunda konuşmaktan ziyade somut bir adım atmayı görev edindi ve biz bu konuda çok önemli bir adım attık. Şimdiye kadar ki diğer referanslarımız, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü zaten ortada. O yüzden bizler o referanslardan yola çıkarak diyoruz ki; inşallah biz 4 sene sonra o köprüyü bitireceğiz. Köprü bitince Çanakkale, lodosta geçilemeyen, fırtınada durulup beklenen, rüzgarda geride kalan bir il olmaktan çıkacak. İstanbul ve Avrupa hattında çok rahat bağlantı, iletişim kurulabilen, tüm üretimlerimizin, tarımımızın, sanayimizin daha rahat ihraç edilebildiği bir alan haline gelecek. Ben Çanakkale'mizin, hem ticaretini hem de görselini çok olumlu anlamda etkileyeceğini düşünüyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolundaki son durum
  • 25.02.2020 11:20

1915 Çanakkale Köprüsü ve otoyolundaki son durum

Yapımı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını ...

1915 Çanakkale Köprüsü yükselmeye devam ediyor
  • 05.02.2020 10:51

1915 Çanakkale Köprüsü yükselmeye devam ediyor

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayakları 150 metre uzunluğa ulaştı. ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükseliyor
  • 25.10.2019 09:52

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükseliyor

Çanakkale Boğazı'nda inşası aralıksız olarak devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'n ...

Tarihi köprü yükselmeye devam ediyor
  • 18.09.2019 15:06

Tarihi köprü yükselmeye devam ediyor

Çanakkale Boğazı'nda inşası aralıksız olarak süren ve 18 Mart 2022'de tamamlanar ...

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsündeki son durum havadan görüntülendi
  • 23.08.2019 13:05

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsündeki son durum havadan görüntülendi

Temeli 18 Mart 2017 tarihinde atılan 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü'nde çalışmalar ...

Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Kazık Çakım Töreni'nde konuştu
  • 19.03.2018 13:35

Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Kazık Çakım Töreni'nde konuştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ...