maritbet girişmaritbet
Çanakkale Destanı Folkart Gallery'de!

Çanakkale Destanı Folkart Gallery'de!

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden Çanakkale Savaşları’nın fotoğraflarından oluşan sergi, 18 Mart’ta Folkart Gallery’de açılacak.

Folkart Gallery, bir çağa damgasını vuran ve dünyanın en kanlı savaşları arasında sayılan Çanakkale Savaşları'nın 100. yılında çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Ordusu'nun zaferleriyle adeta destanlaşan savaşa ait, bugüne kadar yayınlanmamış 100 fotoğraf ile Gelibolu Yarımadası'nda bulunan tarihi eserlerden oluşan “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergi Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü olan 18 Mart 2015 Çarşamba günü Folkart Gallery'de, İzmirliler ile buluşacak. 

Çanakkale Destanı Folkart Gallery

7 bin 800 fotoğraf 

“Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergide bulunan 100 fotoğraf, Folkart Gallery Kolleksiyonu arasında bulunan ve 35 yıllık bir çalışma sonucunda elde edilen 7 bin 800 fotoğraf arasından seçildi. Fotoğraflar arasında Türk ve İtilaf Kuvvetleri cephelerinden savaş anlarını, siperler, siperlerin gerisi, askerlerin dinlenme anları, çeşitli heyetlerin incelemeleri, yaralıların tedavisi, taşınması ve savaşın dışındaki günlük yaşam yer alıyor. 

Fotoğraflarla birlikte sergilenecek tarihi eserler arasında ise her iki tarafın askerleri tarafından kullanılan silahlar, dürbünler, kıyafetler, gözlükler, aksesuarlar kaşık ve çatalların yanı sıra kişisel eşyalar bulunuyor.

mesut sancak

Önemi büyük

Çanakkale Savaşı'nın simgesel öneminin en az tarihi önemi kadar büyük olduğunu söyleyen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Çanakkale Savaşı batılı devletler tarafından esir edilmek istenilen Türk Ulusu'nun kurtuluş mücadelesinin ilk basamağıdır. Türkler bu zafer ile bağımsızlıklarına ne kadar düşkün olduklarını, zaferin sadece sınırsız maddi imkanla değil, yürek ve inanç ile kazanılacağını tüm dünyaya göstermişlerdir” dedi. 

Folkart Gallery'nin ilk sergisi olan Ellerin Büyüsü'nü, bir ay içerisinde 10 bin'in üzerinde ziyaretçinin gezdiğini sözlerine ekleyen Sancak, “Bir Hürriyet Türküsü” sergisinin İzmirlilerin akınına uğrayacağına inandığını da dile getirdi. 

Anadolu'yu gezecek

Çanakkale Savaşı'na ait 100 fotoğraftan ve objelerden oluşan “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergi 18 Mart 2015 tarihinden itibaren bir ay süreyle Folkart Gallery'de İzmirlilere sunulacak ardından ise bir yıl boyunca Anadolu'nun çeşitli kentlerini gezecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çanakkale Destanı Folkart Gallery'de!
  • 11.03.2015 10:38

Çanakkale Destanı Folkart Gallery'de!

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden Çanakkale Savaşları’nın fotoğraflarından ...

Eller 5 bin kişiyi büyüledi!
  • 02.03.2015 10:29

Eller 5 bin kişiyi büyüledi!

Folkart Gallery’de sergilenen dünyaca ünlü “Ellerin Büyüsü” koleksiyonunu iki ha ...