maritbet girişmaritbet
Çam gövdesine 'süit daire' yaptı!

Çam gövdesine 'süit daire' yaptı!

Artvin- Arhavi'ye bağlı Kemerköprü köyünde yaşayan inşaat mühendisi, çam ağacının gövdesine 8 köşeli ve konik çatılı 18 metrekarelik ev inşa etti.

AA muhabirine açıklama yapan 55 yaşındaki inşaat mühendisi Osman Kaba, çocuklarının isteği üzerine bahçesindeki bir çam ağacının gövdesine ev yapmaya başladığını belirterek "Sağ elim ustaydı, sol elim çıraktı. Tek başıma yaklaşık 6 ayda ağaç evi tamamladım ve bana 30 bin liraya mal oldu." dedi.

Karadeniz'in yeşili ve gökyüzünün mavisinden esinlenerek ağaç eve "Yeşilden maviye ağaç ev" adını verdiğini ifade eden Kaba, 8 köşeli ve konik çatılı evin 18 metrekare olduğunu dile getirdi. Evin yerden 6 metre yükseklikte olduğunu anlatan Kaba, şöyle devam etti:

çam gövdesinde süt daire

"2 metrekaresini tuvalet ve banyoya ayırdım. Kullanım alanı net 16 metrekare olarak evi inşa ettim. Çam ağacına zarar vermeden evi inşa ettim. Bazı dalları evin içinde, tepe dalları da hala üzerinde, yemyeşil büyümeye devam ediyor. Ağacın gövdesine fazla yük olmasın diye etrafına direkler diktim. Şu an 30 tona yakın yük çekebilir. Biz 29 kişi bunun üzerine çıktık."

"Görenler hayran kalıyor"

Kaba, ağaç evi görmek için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelenler olduğuna işaret ederek "Görenler hayran kalıyor. Ben mutluyum, gelenler de çok mutlu oluyor. Bazen kalmak isteyenler dahi oluyor. Aldığım güzel tepkiler bana yetiyor." diye konuştu.

çam gövdesinde süt daire

Gelen misafirlerin önerisi üzerine ağaç evi turizme kazandırmak için çalışmalar yaptığını aktaran Kaba, Karadeniz'de böyle yerlerin çok fazla olmadığını söyledi.

"Sıcak suyu bile var"

Kaba, enteresan şeyler yapmayı sevdiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"Evin içine iki kişilik çekyat koydum. Açılıp yatak olabiliyor. Lavaboların üstüne çift kişilik yatak koydum. Rahatlıkla 6 kişi burada kalabilir. Tuvalet ve banyo da yaptım. Sıcak suyu bile var. Evin içine halı döşedim. Gelen insanlar hatıra olarak birşeyler yazsın diye küçük ağaç parçalarını cam kenarına çaktım. Gelenler hatıralarını yazıyor."

çam gövdesinde süt daire

Tatil için Ankara'dan geldiğini belirten Alper Arkan ise şunları kaydetti:

"Böyle güzel bir yer olduğunu duyunca eşimle gelip görmek istedik. Geldiğimize de değdi. Gayet nostaljik ve güzel olmuş. Manzarası da gayet güzel. Ev içerisinde oturduk. Güzel bir ortam var. Güleryüzlü insanlarla bu evin keyfini çıkardık."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuveyttürk konut kredisi güncel faiz oranları!
  • 26.10.2020 17:32

Kuveyttürk konut kredisi güncel faiz oranları!

Konut kredisi kampanyalarından sonra güncel faizler bankaya göre değişiyor. 120 ...

Artvin'de ağaç üzerine yapılan ev turistleri ağırlıyor
  • 20.02.2018 15:10

Artvin'de ağaç üzerine yapılan ev turistleri ağırlıyor

Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı Kemerköprü köyünde yaşayan Osman Kaba, 3 yıl önc ...

Çam gövdesine 'süit daire' yaptı!
  • 23.09.2016 13:14

Çam gövdesine 'süit daire' yaptı!

Artvin- Arhavi'ye bağlı Kemerköprü köyünde yaşayan inşaat mühendisi, çam ağacını ...