maritbet girişmaritbet
Cahit Altunay ‘Sultangazi’nin üçte ikisi yeşil alan olacak’

Cahit Altunay ‘Sultangazi’nin üçte ikisi yeşil alan olacak’

Sultangazi Belediye Başkanlığı'na seçilen Cahit Altunay, Sultangazi'nin üçte ikisinin sosyal donatı alanı ve yeşil alan olacağını açıkladı

Sultangazi'de toplam 36 kilometrekarelik alanın 23 kilometrekaresinde kentsel dönüşüm sürecinden sonra fuar ve kongre merkezinden üniversiteye, 3 bin dönümlük hayvanat bahçesinden organik tarım yapılan bahçelere kadar çok sayıda sosyal donatı alanı ve yeşil alan bulunacak.

Yerel seçimlerde yeniden Sultangazi Belediye Başkanlığı'na seçilen Cahit Altunay, AA muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, kentsel dönüşüm meselesinin bir süreçten ibaret olduğunu, yerel yönetimler olarak kendilerinin bir yol çizdiğini ve vatandaşın bu yolu takip ettiğini, ancak son zamanlarda bu olayın layıkıyla gerçekleştiğini söyledi.
Türkiye genelinde son dönemde geniş bir kentsel dönüşüm kampanyası başlatıldığını hatırlatan Altunay, ilçede de 23 kilometrekarelik alanda kentsel dönüşümgerçekleştirdiklerini anlattı.

"Bu 23 kilometrekarelik kentsel dönüşüm alanı belki de İstanbul'un da en büyük alanlardan birisi" diyen Altunay, bu alanın özellikle su havzaları ve taş ocaklarının bulunduğu alanları kapsadığını dile getirdi.

Altunay, planlarını bitirdiklerini ve uygulama safhasına geçtiklerini kaydederek, bu süreçte ortaya çıkacak alanların ilçenin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Cahit Altunay, şöyle devam etti:
"Stadyumundan fuar ve kongre merkezine, üniversitesinden eğlence merkezine kadar bütün sosyal donatı alanları olacak ama her şeyden önemlisi bizim kentsel dönüşüm alanlarımızda yeşil olacak. Bir yaşam merkezi oluşturuyoruz ilçemizde. Bu alanlarda gerek organik tarım üreticiliği gerekse bunun dışında özel sektörün de spor alanlarının oluşturulacağı mekanlar üretilecek. Bu 23 kilometrekare alan içerisinde bir hayvanat bahçesi var. Burası 3 bin dönümlük olacak. Geçen sene kendi içerisinde bazı sorunlar vardı. Şimdi bunları çözerek önümüzü daha berrak görüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber projenin uygulamasına bu dönem başlayacağız."

"Büyük projeler ilçemizin geleceğini şekillendiriyor"

Altunay, ilçede üç noktada kentsel dönüşümün başladığını belirterek, bu yerlerin Habipler, Cumhuriyet Mahallesi-Siteler ve Uğur Mumcu Mahallesi olduğunu söyledi.

Cahit Altunay, imar artışlarıyla beraber birleşmede tanıdıkları haklarla insanların bir araya gelerek açtıkları yolu takip ettiğini ve imar artışından yararlanarak yeni evlere sahip olduğunu dile getirdi. Son dönemde gelinen noktada bazı önemli projelerin ilçenin geleceğini şekillendirdiğini kaydeden Altunay, bu projelerin, Sultangazi'nin kuzeyinde şekillenecek Kanal İstanbul, 3. havalimanı ve 3. boğaz köprüsü olduğunu aktardı.

Altunay, bu projelerin ilçeye özel sektörde de büyük yatırımlar getirdiğini belirterek, "Sultangazi'yi bu projelere göre şekillendirerek çok daha büyük düşünüyoruz. Ulaşım noktasında ciddi tedbirler alıyor, yeşil alan konusunda taviz vermiyoruz" diye konuştu.

 "İstanbul'a gelen, ilçemize uğramadan gitmesin"

Altunay, 5 yıl önce ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının 0,2 metrekare olduğunu ifade ederek, bu rakamın şu anda 25 kat artarak 5 metrekareye çıktığı bilgisini verdi. Başkan Altunay, bu rakamı gelecek dönemde 10 metrekareye çıkaracaklarını bildirdi.

Çok farklı avantajları bulunan Sultangazi'nin, kentsel dönüşüm sonrası adından çok olumlu sıfatlarla söz edilen bir ilçe olacağını dile getiren Altunay, "Hedefi koyduk, bu 23 kilometrekarelik alan sadece ilçemize değil, bütün İstanbul'a hizmet eden bir alan olacak. İnsanlar buraya gelsin, dinlensin, eğlensin, temiz hava ihtiyacını burada karşılasın istiyoruz. İnsanlar gelmişken burada piknik, spor yapsın, hayvanat bahçesini ziyaret etsin" ifadelerini kullandı.
Altunay, "Derdimiz ve tasamız, İstanbul'a gelen ziyaretçinin otelleri, kültür ve sanat merkezi, üniversitesi gibi sosyal donatı alanları olan ilçemize uğramadan gitmemesi. Hedefimiz bu. 36 kilometrekare alanı olan bu ilçenin 13 kilometrekaresinde 500 bin insan yaşıyor. 23 kilometrekaresi sosyal donatı alanı ve yaşam merkezi olmaya müsait" diye konuştu.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sultangazi kentsel dönüşümle böyle olacak!
  • 29.04.2013 13:01

Sultangazi kentsel dönüşümle böyle olacak!

Sultangazi Yeniden Düzenlenecek Alanda Kentsel Dönüşüme Yönelik Mimari Fikir Pro ...

6. AVM Kütüphanesi Sultangazi'de açıldı
  • 01.01.2021 12:24

6. AVM Kütüphanesi Sultangazi'de açıldı

Edebiyat ve sanat içerikli etkinliklere, söyleşilere, imza günlerine, müzik perf ...

Yapılara afet kimlik belgesi önerisi
  • 14.09.2020 14:23

Yapılara afet kimlik belgesi önerisi

Prof. Dr. Kutoğlu, yapılara afet kimlik belgesi verilmesi gerektiğini kaydetti. ...

Başkan Hançerli: "Avcılar'da 11 bin 893 binadan 965’i yenilendi"
  • 15.08.2020 10:32

Başkan Hançerli: "Avcılar'da 11 bin 893 binadan 965’i yenilendi"

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli riskli binaların önemli bir kısmında otu ...

Sultangazi Belediyesi tapu sorununu çözüyor
  • 11.07.2020 11:42

Sultangazi Belediyesi tapu sorununu çözüyor

Sultangazi'de 117 tapu gerekli işlemlerin ardından en kısa zamanda sahiplerine t ...

Sultangazi’de çatlak nedeniyle 3 bina tahliye edildi
  • 23.06.2020 09:12

Sultangazi’de çatlak nedeniyle 3 bina tahliye edildi

Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde iki bina arasında oluşan çatlak nedeniyle ...