maritbet girişmaritbet
Buzlanma önleyici Icing sistemi şimdi Türkiye'de!

Buzlanma önleyici Icing sistemi şimdi Türkiye'de!

II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuar'ında tanıtılacak Icing buzlanma önleyici sistem, ilk kez Türkiye'ye gelmiyor.

Yerli üretim ile Türkiye'ye tanıtılacak tünel açma makinası ilk kez II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuar'ında yer alacak. Yatırım maliyeti yüksek olsa da tam cepheli tünel açma makinaları çevreye verilecek zararları önleme kabiliyeti, daha sessiz, daha titreşimsiz ve hızlı çalışması sebebiyle günümüzde tercih edilen kazı makinaları haline geliyor. Türkiye'de ilk tünel açma makinasının yanı sıra tünellerin tepe noktasında geçen en ufak kıvılcımı bile algılayarak devreye sokan yangın algılama sistemleri, yeni nesil yangın söndürme sistemi Su Sisi, Buzlanmayı Önleyici/ Buz Çözücü De Icing, zaman atlamalı çekim tekniği Time Lapse, II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuar'ında sektör karar vericilerine ilk kez tanıtılacak.

İnşaat ve madencilik sektörlerinde, yeraltı yapıları büyük önem taşıyor. Özellikle büyük şehirlerde, elektrik, su, kanalizasyon, telefon, doğalgaz ve metro tünelleri gibi yapıların açılması sırasında, çevreye ve yer üstündeki yapılara zarar verilmemesi son derece önemli. Seçilen kazı tekniği ile zararların ortadan kaldırılması mümkün. Devasa projelerde kullanılan Tünel Açma Makinası zararları ortadan kaldırmada iddialı. Yerli üretimi ile Tünel Açma Makinası, ilk kez Türkiye'de II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuar'ında tanıtılacak.

De Icing; buzlanmanın ve karlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde kullanılan bir yöntem. Uçaklarda, antenler de sıkça rastlanan buzlanma sorunlarına çözüm olan De Icing şimdi karayolları için kullanılacak. İnsan etkisi olmadan yere bırakılan beyaz solüsyon (magnezyum-klorür) ile buzlanma önceden fark edilecek ve De Icing'e özel telefon uygulamaları hazırlanacak.

Devlet Projelerinde “Time Lapse Tekniği”

Time Lapse dünya üzerindeki en büyülü sahneleri ortaya çıkaran, aşırı sabır ve bilgi gerektiren bir teknik. Bir çekim tekniği olmasının ötesinde çevre ile ilgili sorunların gözlenmesinde ve çözüm sürecinde sıkça kullanılıyor. Bir saniyede içindeki 24 film karesi kadar hızlı olmamakla birlikte belirli aralıklarla çekilen fotoğrafların belirli sürede birleştirilerek hareketli görüntü haline gelmesi sağlanıyor. Teknoloji ile gelişen Prestij ve Devlet projelerinde daha çok kullanılan Time Lapse Devlet Projelerinde şartnamelere eklenmeye başlıyor. 

Yangın Algılama Sistemleri 

Yangın, can ve mal kaybına neden olan büyük bir felaket. Yangınların yayılma hızı düşünüldüğünde ilk müdahalenin en kısa sürede yapılması gerekiyor. Tünellerin tepe noktasından geçen en ufak bir kıvılcımı bile algılayan sistemler yangın kaynağına en kısa sürede ulaşarak söndürülmesini sağlayacak. Aynı zamanda ortamda yer alan ısı enerjisinin emilme alanını arttırarak küçük partiküller şeklinde bir sis bulutu halinde bulunan suyun, insan sağlığı açısından hiçbir zararı bulunmuyor. Boru çapları küçük olduğundan fazla yer kaplamayan Su Sisi sisteminde alanın tamamen kapalı olmasına gerek olmaksızın duman emilimi gerçekleşiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Buzlanma önleyici Icing sistemi şimdi Türkiye'de!
  • 25.01.2017 22:10

Buzlanma önleyici Icing sistemi şimdi Türkiye'de!

II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuar'ında tanıtılacak Icing buzlanm ...