maritbet girişmaritbet
Büyüyen iş dünyası ofis mobilya sektörüne ivme kazandırdı

Büyüyen iş dünyası ofis mobilya sektörüne ivme kazandırdı

Son yıllarda hem iş hacmi hem de ürün çeşidi anlamında büyük ivme yakalayan ofis mobilya sektörünün dünyada 7’nci sıraya yükseldiği bildirildi

Dünya genelinde 120 milyar dolarlık bir pazara sahip olan büro mobilyaları sektöründe, son 10 yıl gözden geçirildiğinde Türkiye'nin önlenemez yükselişi göze çarpıyor. Çin, ABD ve İtalya'nın ilk üçü paylaştığı dünya sıralamasında 7'inci olan Türkiye, sektörde her geçen yıl büyüyor. Oturma grubu ve yemek odası mobilyalarından sonra en çok talep gören sektör olan ofis mobilyaları, aynı zamanda tekstilden sonra da en fazla istihdam sağlayan sektör konumunda. Birçok işletme için ofis mobilyası sadece iş gören sandalye ve masa değil, ergonomi, sağlık, konfor ve iş hayatında verimlilik anlamına geliyor. Ofis çalışanlarının konforunu ve iş performanslarındaki verimi etkileyen bu detay, iş dünyasının da gelişmeye başlamasıyla birlikte, çalışanların ve işverenlerin öncelikleri arasına girmeyi başarıyor. TÜİK verilerine göre Türk mobilya sektöründe yıllık 6,4 milyar liralık üretim gerçekleşirken, 1 milyar liralık üretim ile ofis mobilyaları, sektörde en çok üretilen ürün grupları arasında yer alıyor. 

Özel tasarım ofis mobilyaları ile dikkati çeken Ofis Tekin'in Genel Müdürü Cemal Tekin, kısa sürede en fazla istihdam sağlayan ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan sektörlerden biri durumuna geldiklerini ancak, kalifiye eleman konusunda sıkıntı çektiklerini söyledi.

Gelişen iş dünyasıyla birlikte ofis mobilyalarının da gelişme kaydettiğini belirten Cemal Tekin, “Ofis mobilyasında estetik, ergonomi ve konfor gibi unsurlar, iş dünyasındaki büyümeyle birlikte önem kazanmaya başladı. Bu da ofis mobilya sektörünün hem iş hacmi, hem de ürün çeşidi anlamında büyük ivme kazanmasına neden oldu” dedi.
Her sektörde olduğu gibi, ofis mobilya sektöründe de çözüm bekleyen sorunların olduğunu belirten Tekin, son dönemde kurum ve kuruluşların kimlikleriyle özdeşleşen  tasarım üretecek nitelikli personelden, çırağa kadar eğitilmiş personelin en önemli sorunları olduğunu kaydetti.

Tedbir alınması şart

Cemal Tekin sektörde istikrarın sağlanması ve rekabet gücünün artması için, üretim konusundaki sıkıntıların giderilmesi noktasında destek beklediklerini anlatarak, şöyle devam etti: "Sektörün büyüyüp gelişmesi, rekabet gücünün artırılması ve belirlenen hedeflere ulaşılması için, acil destek istiyoruz. Kalite ve teknolojinin yenilenmesi büyük önem taşıyor. Ürün grubunun saptanması ve devlet desteği ile tanıtımın sağlanması, pazarın büyümesi, dünyada sektörün ilk 3 ülkesinden biri olmamız açısından çok önemli. İhracat sayesinde pazarların tanıtılması ve düzenlenecek uluslararası etkinliklere katılım, ofis mobilyalarının gelişimini olumlu yönde destekliyor ve piyasaya büyük ivme kazandırıyor.” 

Tekin, büyük ölçekli iş yerlerinin açılması ve ofis otomasyon sistemlerinin kullanımıyla mevcut talebin artırılması hedeflenen sektörde, bu anlamda ihracat yapmak isteyen işletmelerle dış pazarlara ait verilerin paylaşılmasının da önemine işaret ederek, devlet bünyesinde tasarımla ilgili bir birimin oluşturulması, istihdam sorununun giderilmesinin şu an yakalanan ivmeyi daha da yukarılara çekeceğini kaydetti.

 

 

 

Yorum Yaz