maritbet girişmaritbet
Büyükçekmece, 170 bin metrekare yeşil alana daha kavuşuyor

Büyükçekmece, 170 bin metrekare yeşil alana daha kavuşuyor

İstanbul’un en yeşil ilçeleri arasında yer alan Büyükçekmece, 170 bin metrekare yeşil alana daha kavuşuyor

Büyükçekmece Gölü'nden başlatılan temizleme çalışmalarının ardından ise vatandaşlara, saltanat kayıkları ile gölde gezi imkanı sağlanacak .Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçeye 63 yeni park kazandırmanın yanı sıra, hobi ve meyve bahçeleri oluşturarak yeşil alanların sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Toplamda 170 olan ilçedeki park sayısı yeni yapılacak parklarla birlikte 233'e çıkacak. Bu hedef doğrultusunda Büyükçekmece'nin her mahallesinde farklı özelliklere sahip park ve bahçeler kurulacak. Ayrıca Mimar Sinan Sahil Yolu düzenlemesi ve Büyük Atatürk Parkı da 2015 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. 255 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Büyük Atatürk Parkı içinde yer alan ve yapımı tamamlanan Barış Manço Parkı'na, önümüzdeki aylarda Cumhuriyet Koruluğu ve Yunus Emre Parkı'da eklenecek. Yeşil alanları daha da genişletecek olan projelerle Büyükçekmece'nin yeşil alanını daha da arttırılması hedefleniyor.

“Doğayı çocuklarımızdan ödünç aldık”

Yeşil alanları koruduklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece'de ünlü Kızılderili atasözünde belirtildiği anlayışla çalışıyoruz. Ne diyor atasözü: “Biz doğayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık.” Evet, ödünç aldığımız bu doğayı tertemiz ve yemyeşil bir biçimde çocuklarımıza bırakacağız” dedi.

Büyükçekmece için hazırladıkları projeleri anlatan Başkan Akgün, “Yeni yapılacak park ve bahçeler bilindik parkların dışında sıra dışı özelliklere sahip olacak. Örneğin, 7'den 70'e her yaştan Büyükçekmeceli'nin salıncakta sallanabileceği ‘Her Nesil Parkı' bunlardan biri. Dünya mirası listesinde bulunan eserlerin minyatürlerinin yer alacağı ‘Dünya Mirası Yapıları Parkı' da ilgi çekici bir diğer park olacak. Büyükçekmecelinin talepleri doğrultusunda her biri 25 bin metrekareden oluşacak iki tane hobi bahçesi yapılıyor. İlçenin farklı bölgelerinde de, 1000'er metrekareden oluşacak üç adet meyve bahçesi yapılacak. Arkeoloji Parkı, Kardeş Şehirler Parkı, hayatını kaybeden madenciler anısına tasarlanan Maden Parkı ve Geri Dönüşüm Parkı da ilgi çekici parklardan bazıları. Ayrıca köpekler için de bir ‘Köpek Eğitim Parkı' planlandı” şeklinde konuştu.

Gölde saltanat kayığı ile gezinti

Yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Büyükçekmece'ye 10 yeni kent meydanı hazırlandığını kaydeden Başkan Akgün, “Yapılacak meydanlarda, Türk edebiyat ve sanat dünyasına damga vuran isimlerin anıları yaşatılacak. Ayrıca önümüzdeki dönem ilçe halkının Büyükçekmece Gölü'nden daha etkin yararlanabilmesi için de çalışmalar başlatılacak. Başlatılacak temizleme çalışmalarının ardından saltanat kayıkları ile gölde gezi imkanı sağlanacak. Projelerin önemli bir bölümü 2015 yılına kadar tamamlanarak Büyükçekmece halkının hizmetine sunulacak” diye konuştu.

İHA

Yorum Yaz