maritbet girişmaritbet
Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı azalacak

Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı azalacak

“3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve “Çanakkale 1915 Köprüsü” gibi projelerin gelişen teknoloji sayesinde, yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak

Dünyanın merakla beklediği “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve “Çanakkale 1915 Köprüsü” gibi projelerin gelişen teknoloji sayesinde, çevreyi özenle koruyan metotlar ve modern güvenlik sistemleri ile alınmış önlemlerle emniyetli bir şekilde inşa edilmesi noktasına gelindi. Bu kapsamda projelerde çalışmak isteyen firmaların bir araya geleceği II. Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı organize ediliyor. Sektör liderleri fuarda bir araya gelerek en son teknolojileri görme ve inceleme olanağı bulacak. Mega projelerin yanı sıra araç takip, geri dönüşümlü asfalt teknolojileri de fuarda tanıtılacak. 

İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak. Toplam 2023 metre uzunluğunda olan “Çanakkale 1915 Köprüsü” ise dünya'nın en uzun asma köprüsü olacak.

Globalleşen dünyada tasarım ve imalat süreçlerinin ön plana çıktığını söyleyen MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Tümer : “Güvenli, ekonomik ve verimli projeler yapmak bir zorunluluk haline geldi. Ülkemizin dünyada hızla gelişen konumu göz önünde bulundurulduğunda daha uzun ömürlü, daha konforlu ve daha az bakım gerektiren projelere imza atmak gerekiyor. Ülkemiz bu projeler ile kalkınma hedeflerine ulaşacak. 2016 yılı, başlamaya hazırlanılan, yapımı devam eden ve tamamlanan bir çok proje ile sona erdi. Ağustos ayında “Yavuz Sultan Selim Köprüsü” açılırken dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen “Avrasya Tüneli” ise aralık ayında hizmet vermeye başladı. 2017 yılında mühendislik projelerinin tamamlanması beklenen “Çanakkale 1915 Köprüsü” ve “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” gibi mega projelerin inşaat sürecinde yer alacak firmalar, II. Karayolları Köprüler ve Tünelleri İhtisas Fuarı'nda bir araya gelecekler” açıklamasında bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün teknik desteği ile II. Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, 24-26 Mayıs 2017 tarihlerinde ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda (Congresium Ankara) düzenlenecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...