maritbet girişmaritbet
Bütün yollar OTONOMİ'ye çıkar!

Bütün yollar OTONOMİ'ye çıkar!

Avrupa’nın en büyük otomotiv yaşam merkezi olacak OTONOMİ’de, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce kampus içi yolların asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Ankara'da Esenboğa yolu üzerinde hayata geçirilen Avrupa'nın en büyük otomotiv yaşam merkezi OTONOMİ'de sona yaklaşıldı. 375 bin metrekare bir alanda kurulan OTONOMİ'de, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleşke içi yolların asfaltlama çalışmalarına başlandı.

‘EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK'

OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) çatısı altında 225 kişi ile başlattıkları bu önemli projede sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Ankara ve ülke ekonomisine önemli bir hizmet verecek bu dev projemize bu katkısından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

 OTONOMİ'NİN YOLLARI AFSALTLANDI

‘OTONOMİ'NİN HİZMETE GİRİŞİ BİR MİLAT OLACAK'

Türkiye'yi “Otomotiv yaşam merkezi”  konseptiyle tanıştıracak OTONOMİ'de, 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plazanın yanı sıra 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de beş yıldızlı otel yer alıyor. OTONOMİ, günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek. Günde 9 bin araç giriş çıkış yapabileceği OTONOMİ'de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Sıfır ya da 2. el araç almak isteyenler, aradığı her model aracı OTONOMİ'de bulabilecek. OTONOMİ'de yedek parça, otomobil camı, akü satan işyerleri, tamir bakım servisleri, bir ekspertiz merkezi, test sürüş alanı, bir fotoğraflama merkezi ve filo kiralama hizmetleri de olacak. Satılan araca, OTONOMİ tarafından tüm test ve kontrolleri yapılarak 1 yıl garanti verilecek.

İÇERİSİNDE YOK YOK

Erkoç, dünyada eşi olmayan OTONOMİ'nin açılışının, bir milat olacağını ifade ederek şunları söyledi: “Binlerce aracın sergileneceği ve alım satım işleminin yapılacağı OTONOMİ, Ankara ekonomisine önemli canlılık getirecek, burada ciddi anlamda bir işlem hacmi gerçekleşecek. Ancak biz burayı salt ticaret merkezi olarak da düşünmüyoruz. İçinde kafe ve restoranlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosu ve kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM'ye diğer tüm hizmet birimlerinin yer alacağı OTONOMİ, tam anlamıyla bir ‘Otomotiv Yaşam Merkezi' olacak. OTONOMİ'yi açtığımızda, tüketici haftanın 7 günü gelip gönül rahatlığıyla aracını alabilecek. Beyefendiler otomobil almaya ya da otomobil satışı yapılan yerlere geldiğinde, hanımefendilerin alışveriş yapacağı mekânlar olacak. OTONOMİ'ye gelen aileler ve çocukları için zengin sosyal aktiviteler sunacak, sosyal yönü olan yerler de yapıyoruz. OTONOMİ'de Türk mutfağının da her çeşidi olacak.”

 OTONOMİ'NİN YOLLARI AFSALTLANDI

‘ANKARA RAHATLAYACAK, SEKTÖR CANLANACAK'

Ankara'nın Emek, Bahçeli, İç Aydınlık, Cebeci başta trafiğin zaten yoğun olduğu semtlerinde kümelenmiş apartman altı oto galerilerinin, kaldırım işgalleri, yolları daraltarak trafiği kilitlemesi gibi birçok nedenle günlük hayatı olumsuz etkilediğini belirten Erkoç, OTONOMİ'nin faaliyete geçişi ile binlerce aracın Ankara trafiğinden çekilmesiyle trafiğin ve mahallelinin rahatlayacağını kaydetti.  

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Erkoç, ülkemizin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “İstihdam açısından ekonomiye önemli katkı yapacak bir proje olan OTONOMİ doğrudan ve dolaylı 5.000 kişiye iş imkânı sağlayacak” dedi. İkinci el oto galerilerinin imaj sorununa da işaret eden Erkoç,  OTONOMİ ile 2. el araç ticaretine bir standart gelecek, tüketici karşısında ciddi bir muhatap bulacak ve kandırılma, aldatılma riskinden kurtulacak” diye konuştu. Erkoç, OTONOMİ'nin ekonomiye önemli katkılarından birinin de vergi alanında olacağını belirterek, OTONOMİ ile sektörde kayıt dışılığın ortadan kalkacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!
  • 28.03.2012 16:22

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2012’e konuşmacı olarak katılan Ank ...

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK
  • 19.01.2012 17:45

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı
  • 17.11.2011 12:30

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen vadisinde yapılması düşü ...

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!
  • 27.08.2013 14:24

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan ve inşa edilen Otonomi projesinin foto ga ...

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!
  • 08.10.2017 11:04

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Otonomi projesinde yangın eğitim ...