maritbet girişmaritbet
Bursa'nın tanıtımına Avrupa'dan başarı belgesi!

Bursa'nın tanıtımına Avrupa'dan başarı belgesi!

İtalya'da Heritage in Motion Yarışması'nda Bursa'nın tanıtımı için hazırlanan "Elimde Sazım Bursa'da Gözüm" isimli klip başarı belgesine layık görüldü

İtalya'da Heritage in Motion Yarışması'nda Bursa'nın tanıtımı için hazırlanan "Elimde Sazım Bursa'da Gözüm" isimli klip başarı belgesine layık görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel mirasın tanıtımı için hazırlanan klip, Avrupa Müze Akademisi (EMA) ve Avrupa Kültürel Miras Federasyonu "Europa Nostra" tarafından İtalya'da düzenlenen yarışmada, başarı belgesi aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 33 ülkeden eserin yarıştığı "Heritage in Motion Yarışması"nın ödül töreni, İtalya'da Brescia Santa Giulia Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan eserlerin gösteriminin yapıldığı törende, Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasının tanıtıldığı "Elimde Sazım Bursa'da Gözüm" isimli klibin büyük beğeni topladığı belirtilen açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saffet Yılmaz'ın da kentle ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

Törende, EMA Başkanı ve yarışma koordinatörü Wim van der Weiden'in "renkli ve eğlendirici" olarak nitelediği projenin "finalist eser belgesi" ile ödüllendirildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesinin de etkinlik kapsamındaki Micheletti yarışmasında Avrupa'nın en iyi 6 müzesi arasında gösterildiği belirtildi.

MÜZİĞİN DİLİYLE BURSA'NIN TARİHİ MEKANLARI

Avrupa'dan ödül alan klipte, Uludağ'dan Gölyazı'ya, İznik Kalesi'nden Emirsultan Külliyesi'ne kadar Bursa'nın sahip olduğu 70'e yakın tarihi ve doğal mekanın görüntüleri yer alıyor.

Klipte, sabah namazından gün batımına Bursa'da geçen bir gün, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de seslendirdiği "Kıyıdan" türküsü eşliğinde , kentin doğal ve tarihi güzelliklerine de yer verilerek anlatıldı.

Yorum Yaz