maritbet girişmaritbet
Bursa’daki yeni stadyum bakanlığa ilham verdi

Bursa’daki yeni stadyum bakanlığa ilham verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa’daki yeni stadyumdaki bazı özellikleri başka projelerde kullanabileceklerini söyledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve mimarisiyle Avrupa'nın en prestijli yarışması olan İnternational Property'de ödül kazanan stadyum inşaatını gezen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yeni stadyumdaki bazı özellikleri Türkiye'nin diğer kentlerinde yaptıkları projelerde kullanabileceklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi stadyum başta olmak üzere hayata geçirilen diğer spor yatırımları nedeniyle kutlayan Bakan Kılıç, “Stadyumun tamamen kolonsuz olması, ticari alanları, sosyal donatı alanları bulunması önemli bir özellik. Buradaki bazı özellikleri TOKİ aracılığıyla yaptırdığımız stadyum projelerine katabiliriz” dedi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri başlatmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum inşaatını gezdi. Beraberindeki Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte tribünlerin bulunduğu alana gelen Bakan Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'dan stadyumun teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. Montajı yapılan numune koltukları inceleyip, çatı da devam eden teflon malzeme kaplama çalışmalarını izleyen Bakan Kılıç, Avrupa'nın en prestijli yarışmasıolan İnternational Property'de ödüle layık görülen projenin gerçekten örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Bu özellikleri kullanabiliriz

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stadyumun bazı özeliklerini bildiğini ancak şimdi daha detaylı bilgi sahibi olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın nezdinde tüm çalışanları tebrik ediyorum. Gayet planlı, yoğun ve güzel bir çalışma halen devam ediyor. Projenin aynı zamanda ödül aldığını da öğrenmiş oldum. Stadyumun tamamen kolonsuz olması, ticari ve sosyal alanlarıyla uzun yıllar hizmet verecek bir stadyum olacak. Biz de TOKİ kanalıyla Türkiye genelinde yaptığımız stadyumlarda buradaki bazı özellikleri katabiliriz. İş güvenliğinin de en üst seviyede sağlanarak çalışmaların yapılması çok güzel. Ben emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Stadyumun tamamlanmasına ilişkin bir tarih vermek isteyen Bakan Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye dönerek tarih istedi. Başkan Altepe de inşaatın Mart ayı sonunda tamamlanmasının planlandığını ve Haziran ayında bu stadyumda kupa maçı oynanmasını planladıklarını söyledi.

Kılıç'a Bursa kılıcı

Stadyumdan sonra Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret eden Bakan Kılıç, daha sonra tarihi belediye binasında Başkan Altepe'yi ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımdan çevreye, tarihi mirastan spora kadar yaptığı çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Altepe, yıllar önce ‘Avrupa Şehri' unvanı alan Bursa'nın son dönemde yapılan yatırımlarla gerçek anlamda bir Avrupa şehri haline geldiğini vurguladı. Bursa'daki çalışmalarında hükümetin de önemli bir desteğini aldıklarını dile getiren Başkan Altepe, bu destekler nedeniyle Bakan Kılıç'a teşekkür etti.

Bursa'da özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından sportif anlamda ciddi yatırımlar yapıldığının altını çizen Bakan Kılıç da yerel yönetim, merkezi hükümet işbirliğinin en güzel örneklerinin Bursa'da verildiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Başkan Altepe, günün anısına Bakan Kılıç'a el yapımı Bursa kılıcı hediye etti.

 

 

 

Yorum Yaz