maritbet girişmaritbet
Bursa’daki çöplükler rehabilite ediliyor!

Bursa’daki çöplükler rehabilite ediliyor!

Çevre yatırımlarını sürdüren ve sağlıklı bir kent için çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bazı ilçelerdeki çöp depolama alanlarını rehabilite ediyor

Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılan ilçelerde ve bu ilçelere bağlı beldelerde uzun yıllardır düzensiz çöp depolama alanı olarak kullanılan toplam 29 adet çöp sahası bulunurken, bu alanların rehabilite edilmesine yönelik çalışmalar hızla sürüyor. Çevre sağlığının korunması, atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında düzensiz çöp depolama alanlarının yeniden doğaya kazandırılması hedefleniyor.

Bursa'da yeşil alanlar artıyor!

Çalışmalar kapsamda; Gemlik ilçesi Karacaali Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin metrekare alana sahip düzensiz çöp depolama alanı rehabilite edildi. Rehabilitasyon çalışması kapsamında; yaklaşık 20 bin metreküp katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprak ile kapatıldı. Çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı ise uygun noktalara yerleştirilen 2 adet gaz bacası ile kontrol altına alındı. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevrildi.

Gemlik İlçesi Karacaali Mahallesinin yanı sıra Orhangazi İlçesi Yeniköy ve Çakırlı Mahalleleri, İznik İlçesi Boyalıca ve Elbeyli Mahallelerinde rehabilitasyon çalışması tamamlandığında yaklaşık 35 bin metrekarelik yeşil alan Bursa'ya kazandırılmış olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa’daki çöplükler rehabilite ediliyor!
  • 29.04.2015 10:33

Bursa’daki çöplükler rehabilite ediliyor!

Çevre yatırımlarını sürdüren ve sağlıklı bir kent için çalışan Bursa Büyükşehir ...