maritbet girişmaritbet
Bursa'daki Acemler Kavşağı tamamlanıyor

Bursa'daki Acemler Kavşağı tamamlanıyor

Bursa'daki Acemler Kavşağı’nın son lupu içindeki emniyet binaları yıkılıyor ve kavşak açılıştan 10 yıl sonra gerçek kimliğine bürünüyor.

Bursa şehir içi trafiğinin en önemli kilit noktası olan Acemler'deki sorunun çözümü için bölgeye kavşak yapılması fikri ilk olarak eski başkanlardan Erdem Saker döneminde gündeme geldi ve projeler hazırlandı. Paşa çiftliği paydaşlarıyla yaşanan anlaşmazlık üzerine proje dururken, 1999 seçimlerinin ardından görevi gelen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser, kavşak projesine ağırlık verdi ve 2000 yılında Bayındırlık Bakanı Koray Aydın tarafından kavşağın temeli atıldı. Ancak, paşa çiftliği varislerinin konuyu yargıya taşımasının ardından inşaat durduruldu. 2004 seçimlerinde işbaşına gelen merhum Hikmet Şahin de sorunun çözümü için bir taraftan kamulaştırmayı üstlenirken, diğer taraftan da hukuki süreci Danıştay'a taşıyarak Acemler Kavşağı'nın önünü açtı. Tüm engellerin kalkmasının ardından inşaata hız verilirken, Acemler Kavşağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2006 yılında trafiğe açıldı. 4 yapraklı yonca şeklinde projelendirilen kavşağın 3 lupu projeye uygun yapılırken, son lup ise içinde Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri olduğu şekliyle trafiğe açılmıştı.

Gerçek görüntüsüne kavuşuyor 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de 10 yıl önce hizmete açılan Acemler Kavşağı'nın gerçek görüntüsüne kavuşması için Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzalamıştı. Büyükşehir Belediyesi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi için Odunluk bölgesine modern bir bina yaparken, Emniyet Müdürlüğü de Acemler'deki kavşak lupu içinde kalan sosyal tesisleri boşalttı. Tesislerin boşaltılmasının ardından yıkımlara hemen başlanırken, binalar büyük ölçüde ortadan kaldırıldı. Tamamlanma aşamasına gelen yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 10 yıl sonra kavşağı gerçek kimliğini kazanacağını söyledi. Hem ulaşım hem de çevre anlamında önemli bir çalışmanın hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Binaların kaldırılmasının ardından buradaki yaklaşık 8 bin metrekare alan yeşil alan olarak düzenlenecek. Lup içindeki ağaçlar ve yeni yapılacak düzenlemeler, bölgeye ayrı bir değer katacak. Bunun yanında İzmir Ankara yolu üzerine ilave şerit yapılması ve mevcut ada etrafında dönen yolun genişletilmesi sağlanacak. Çevre duvarlarının yıkılmasıyla emniyet binasının batısındaki orta ada, yeni stadyum caddesine bağlanan kavşağın da düzenlemesi yapılacak. Yıkımlar bitmek üzere. Şimdiden bölgeye hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sazlıdere Barajı'nın su seviyesi yüzde 11,23'e indi
  • 24.09.2020 10:11

Sazlıdere Barajı'nın su seviyesi yüzde 11,23'e indi

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 40’ın altına indi. Bu durumdan en f ...

Bursa'da ulaşım için çifte müjde!
  • 20.07.2018 10:58

Bursa'da ulaşım için çifte müjde!

Bursa'da Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında verilen ...

Bursa'da Ramazan Bayramı'nda ulaşım yüzde 50 indirimli olacak
  • 14.06.2018 09:15

Bursa'da Ramazan Bayramı'nda ulaşım yüzde 50 indirimli olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, metro, tramvay ve otobüslerin Ra ...

Bursa'nın akıllı kavşak uygulamasına tam not!
  • 26.05.2018 12:35

Bursa'nın akıllı kavşak uygulamasına tam not!

Bursa'da trafik yoğunluğunu kısa sürede yüzde 40 oranında azaltan akıllı kavşak ...

Bursa'da 15 yıllık ulaşım master planı hazırlandı
  • 15.05.2018 15:38

Bursa'da 15 yıllık ulaşım master planı hazırlandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşım sıkıntılarının çözümü içi ...

Bursa'da öncelikli hedef ulaşım!
  • 13.04.2018 15:01

Bursa'da öncelikli hedef ulaşım!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2018’i ‘ulaşım yılı’ ilan ettikl ...