maritbet girişmaritbet
Bursa'da Vatan–Zafer Köprüsü hizmete açıldı

Bursa'da Vatan–Zafer Köprüsü hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım İlçesi’nde Gökdere üzerinde projelendirilen Vatan – Zafer Köprüsü ve yol bağlantısı törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Daha ulaşılabilir Bursa' hedefiyle Yıldırım İlçesi'nde projelendirilen Gökdere üzeri ‘Vatan – Zafer Köprüsü' ve yol bağlantısı, törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır konuşulan bir hizmetin daha bölgeye kazandırıldığını belirterek yeni köprü ile Zafer ve Vatan mahallelerindeki ulaşımın daha da rahatlayacağını söyledi.

Bursa'yı daha rahat ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi'nin ulaşımına nefes aldıracak adımlar atmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökdere üzerinde projelendirilen ‘Vatan – Zafer Köprüsü' ve bağlantı yolu, vatandaşların hizmetine açıldı.

Bursa'ya eserleriyle değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zafer Mahallesi Hipodrom yanındaki Vatanspor Tesisleri üzerindeki bölgede gerçekleştirilen törende, kentin ulaşımda nefes alması hedefiyle çalışmalar yaptıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Yıldırım'da uzun yıllardır beklenen hizmetleri bir bir gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'da hava, deniz ve raylı sistem ulaşımının yanında yeni yollar, köprü ve kavşak yatırımlarımızı da hızla sürdürüyoruz. Yıldırım'a hizmetlerimize devam ediyoruz. Dün tamamı yeraltından yapılacak olan Yıldırım Metrosu'nun müjdesini verdik. Bugün de Zafer ve Vatan mahallelerini birbirine bağlayan ‘Vatan – Zafer Köprüsü' ve bağlantı yolunun açılışını yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“Yıldırım'a değer katacak”
Bursa'daki gelişimin Türkiye'nin gelişimine katkı sağladığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa, her alanda örnek oluyor. Yıldırım'a değer katacak olan Vatan-Zafer Köprüsü ve yol bağlantısı ile Gökdere üzerinde konuşlandırılan köprü sayesinde Vatan ve Zafer mahalleleri birbirine bağlanıyor. Uzun yıllardır ihtiyaç duyulan bir çalışmaydı, şimdi de güzel bir eser oldu. Bu tek açıklıklı olan köprü 23 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde olup köprünün altyapısında toplam 42 adet 16 metre uzunluğunda 1 metre çapında fore kazık imalatı yapıldı. Köprü açıklığı, her bir tarafta 21 adet fore kazık üzerine oturtulacak başlık kirişleri üzerine 90 cm yüksekliğinde 23 metre boyunda ön germeli prefabrik 28 adet köprü kirişleri ile geçilmekte. Köprü kirişleri üzerine betonarme döşeme yapılmak suretiyle köprü yapımı tamamlanmış ve yol bağlantıları sağlanmak suretiyle Vatan ile Zafer mahallelerin imar yolu ile birbirine bağlanmasını sağlanmıştır. Ulaşımı rahatlatacak olan bu köprü ve yolun bölgedeki yaşamı daha da kolaylaştıracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Yıldırım'a, Zafer, Anadolu, Vatan ve Millet mahallelerine değer katacak olan teleferik ve Zafer Anadolu Parkı projelerinin de çalışmalarının sürdüğünü ve zamanla bölgede ciddi bir dönüşüm ve gelişimin yaşanacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Altepe'ye teşekkür
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Yıldırım'da yapılan çalışmaları örnekleyerek, “Bütün hizmetler insan içindir. Tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek temel referansımızdır. İlçe ve Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşam alanlarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Bu köprü de fiziki çevremizi iyileştirmede çok önemli ve hayırlı bir hizmettir. Ulaşımın rahatı şehir hayatında önemli bir kavramdır. Bu hayırlı işe vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile Vatan Mahallesi Muhtarı Kemal Salih ve Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaburun ise bölgeye değer katan hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Başkan Altepe, konuşmaların ardından Kaymakam Aydın ve Edebali ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlarla birlikte ‘Vatan – Zafer Köprüsü' ve yol bağlantısının açılış kurdelesini kesti, yolda yaya olarak incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Vatan–Zafer Köprüsü hizmete açıldı
  • 10.04.2016 09:58

Bursa'da Vatan–Zafer Köprüsü hizmete açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım İlçesi’nde Gökdere üzerinde projelendi ...

Yıldırım Hükümet Konağı 2012'de hazır
  • 23.12.2011 09:27

Yıldırım Hükümet Konağı 2012'de hazır

Yapımına 26 Mart 2011'de başlanan Yıldırım Hükümet Konağı inşaatında incelemeler ...