maritbet girişmaritbet
Bursa’da su borcu olanlar için fırsat!

Bursa’da su borcu olanlar için fırsat!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne su borcu bulunan abonelerin borçları yeniden yapılandırıldı

Buna göre, 30 Nisan 2014 tarihi dahil olmak üzere, bu tarihten öncesine dair su borcu olanlar, 1 Aralık 2014'e kadar BUSKİ'ye başvuruda bulunarak, borçlarını 6-9-12-18 eşit taksit ödeme seçeneklerine göre yeniden yapılandırabilecekler.

BUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kanun kapsamında; su borcu bulunan abonelerin müracaat tarihi, taksit sayısı, ödeme başlangıcı, ihlal ve hangi dönem borçlarının yapılandırılacağına ilişkin düzenlemelerin yapıldığına işaret edilerek, “Borçlu abonelerimizin kanunun yayınlandığı 11 Eylül 2014 tarihini izleyen ikinci ayın sonu olan 30 Kasım 2014 tarihine kadar başvuruda bulunmaları, 30 Kasım 2014 tarihinin hafta sonuna gelmesi nedeniyle, 1 Aralık 2014 mesai bitimi olan saat 17.00'ye kadar kurumumuza müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Borçlu abonelerden söz konusu su alacağı vadesi, 30 Nisan 2014 tarihinden (Bu tarih dahil) önce olduğu halde kesinleşmiş olup; kanunun yayınlandığı tarih itibarı ile ödenmemiş bulunan alacaklar hakkında uygulanacaktır. Borçların taksitlendirilmesi hususunda, abonelerin talepleri doğrultusunda 6-9-12-18 eşit taksit ödeme seçenekleri getirilmiştir. Borçlu abone, bu seçeneklerden sadece birini seçebilecektir. Kanundan yararlanmak isteyen borçlu aboneler, tahsilat şube şefliklerine, ilçelerde işletme şube müdürlüklerine doğrudan başvurabilecekleri gibi posta (iadeli taahhütlü, APS) yoluyla da başvurabileceklerdir.” denildi.

Yasadan yararlanmanın şartları

Borçlu abonelerin borçlarını taksitlendirmeleri için kullanılacak dilekçelerin, BUSKİ Genel Müdürlüğü'nce düzenlenerek, abonelerin kullanımına sunulacağına dikkat çekilen açıklamada, borçlu abonelerden borcu icralık olan veya kurum aleyhine dava açmış olanların davalarından vazgeçmeleri, mahkeme, icra ve avukatlık ücretlerini ilk taksitte ödemeleri halinde yasadan yararlanabilecekleri, aksi durumda yararlanmalarının mümkün olmayacağına vurguda bulunuldu.

Borçlu abonelerin taksitlendirdikleri borçların ilk ödeme taksitinin, 1 Aralık 2014 ila 31 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceğine işaret edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Borçlu aboneler taksitlendirdikleri su borçlarından (2014 takvim yılı için 1) müteakip takvim yıllarında ise en fazla 2 defa ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının borçlunun başvuru sırasında tercih ettiği taksitlendirme süresinin son taksitini izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi halinde taksitlendirme hükmünden yararlanacağı, aksi halde yararlanmasının mümkün olmayacağını hatırlatarak, kamuoyuna önemle duyururuz.”

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!
  • 15.11.2018 10:36

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne ai ...

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak
  • 27.07.2017 12:09

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Doğancı Barajı’nda bakım ve onarım çalışmalar ...