maritbet girişmaritbet
Bursa’da makinelerle birlikte hayat durdu!

Bursa’da makinelerle birlikte hayat durdu!

Bursa'da Oyak Renault, Tofaş ve Coşkunöz'den sonra MAKO'da da eylem başladı. Valeo çalışanlarının da eylem hazırlığında olduğu söyleniyor.

Sanayi şehri Bursa'da Renault'un ardından Tofaş ve Coşkunöz fabrikalarında işçilerin iş bırakma eylemine bir yenisi daha eklendi. Yan sanayi üretimi yapan Mako'nun da işçileri iş bırakınca Bursa'da hayat durdu. Eylemdeki işçilere aileleri de destek veriyor. Günde yaklaşık 1200 arabanın üretildiği Oyan Renault fabrikasında 4 gündür üretim yapılamıyor. Aynı şirket içerisinde eyleme katılan işçi sayısının 2 bin 500 olduğu belirtiliyor.

12 bin otomotiv ve yan sanayi işçilerinin eylemi sürerken Delphi işçilerinin de 19 Mayıs'ta işbaşı yapmayacağı belirtiliyor. Bursa'da otomotiv sektörünü derinden sarsan bu olayın ardından Çarşamba günü Opel'in ağırlıklı olarak otomobillerinde kullandığı Valeo markasında da iş bırakma eylemi yapılacağı söyleniyor.

İlk olarak Oyak-Renault fabrikasında başlayan eylemlerde işçiler, 2014-2017 döneminde imzalanan sözleşmede iyileştirme istiyor.

Hak ettiği maaşları alamadıkları için iş bırakma eylemi yapan işçilerin mesaiye ne zaman başlayacağı henüz belli değil. 18 Mayıs 2015 itibariyle Tofaş'ın borsadaki hisseleri güne 4.42 puanlık düşüşle başladı. Konuyla ilgili olarak Tofaş'ın bugünkü açıklaması şöyle;

Bursa İlinde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri, fabrikamızda çalışan bazı işçiler ve rutin mesaileri üzerinde de etkili olmuştur. Bu sebeple, Kurumumuzun risk yönetimi politikaları doğrultusunda, fabrikamızdaki üretim faaliyetlerinin etkin ve sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlamak için sözkonusu sorunlar çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verilmesi kararı alınmıştır.

İşte Metal Sanayicileri Sendikası'nın açıklaması

mess bursa sendika işçi eylemleri 2015

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ford Otosan üretime yeniden başlıyor!
  • 21.05.2015 17:34

Ford Otosan üretime yeniden başlıyor!

Daha önce üretimi kısa süreliğine durdurduğunu açıklayan Ford Otosan fabrikasınd ...

Üretimi duran fabrikalara Ford Otosan’da eklendi!
  • 20.05.2015 11:28

Üretimi duran fabrikalara Ford Otosan’da eklendi!

Ford Otosan, Bursa'daki eylemler nedeniyle üretilemeyen parçaların tedarik edilm ...

Bursa’da makinelerle birlikte hayat durdu!
  • 18.05.2015 12:29

Bursa’da makinelerle birlikte hayat durdu!

Bursa'da Oyak Renault, Tofaş ve Coşkunöz'den sonra MAKO'da da eylem başladı. Val ...