maritbet girişmaritbet
Bursa, termal turizmin başkenti olmaya hazırlanıyor!

Bursa, termal turizmin başkenti olmaya hazırlanıyor!

Bursa Termal Kür Merkezleri, İstanbul’da düzenlenen ‘2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde görücüye çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Tabakhaneler ve İpekiş bölgesine yapmayı planladığı Termal Kür Merkezleri, İstanbul'da düzenlenen ‘2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde vizyona çıktı. Bursa'nın termal zenginlikleri ve hazırlanan projeler hakkında sunum yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği tarafından Türkiye'nin ilk Avrupa Tarihi Termal Kenti olarak kabul edilen Bursa'yı Termal Turizmin Başkenti haline getirecek projelerde adım adım ilerlediklerini söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Piri Reis Harita Gayrimenkul ve CBS Derneği iş birliğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen 2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu'nda yapıldı. Kentsel dönüşümün tüm boyutlarıyla ele alındığı zirvenin “Yerel Yönetim Uygulama Örnekleri” konulu oturumunda söz alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi ile İpekiş'te hayata geçirmeyi planladıkları projeler ile bu projelerin Bursa ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verdi.

Bursa; Avrupa Tarihi Termal Kenti

Her iki bölgede hayata geçirmeyi planladıkları dönüşümlerde, termal zenginliği de en iyi şekilde kullanmayı planladıklarını anlatan Vardar, “Bursa, 10 ülkeden 25 termal şehir ve organizasyonun yer aldığı Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği tarafından 2013 yılında Fransa'daki meclis toplantısında, Türkiye'nin ilk Avrupa Tarihi Termal Kenti olarak kabul edildi. Son yıllarda insanlar sağlıklı hallerini daha uzun yıllar devam ettirebilmek, yaşlanmalarını geciktirmek ve hastalıklarını tedavi edebilmek için yapay ve kimyasallardan uzaklaşıp, doğal metotlara yönlendi. Doğal tedavi unsurlarından en önemli ve en yaygın kullanılanı da termal kaynaklardır” diye konuştu.

Normal turizmden 10 kat karlı

Konuşmasında termal turizm noktasında dünyanın önde gelen ülkelerindeki tesislerden örnekler veren Vardar, Almanya –Bad Füssing, Avusturya – Obernberg, Fransa –Vichy, Budapeşte ve İsviçre – Therme Vals örnekleri ile termal turizmin önemine vurgu yaptı. Bursa'da halen termal suların, geleneksel usullerle kullanıldığını ve bu kullanım şeklinin mülk sahiplerine, işletmecilere ve Bursa'ya ciddi bir kazanç sağlamadığını dile getiren Vardar, “Yapılan istatistiklerde sıradan bir turistin gittiği ülkeye 800 dolar, sağlık turistinin ise 8 bin 500 getirisi olduğu düşünüldüğünde, tesisleşmenin sahibine, işletmecisine ve Bursa'ya sağlayacağı katma değer açıkça görülüyor” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa, termal turizmin başkenti olmaya hazırlanıyor!
  • 17.12.2014 16:12

Bursa, termal turizmin başkenti olmaya hazırlanıyor!

Bursa Termal Kür Merkezleri, İstanbul’da düzenlenen ‘2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ ...