maritbet girişmaritbet
Bursa, Rize ile kardeş oldu

Bursa, Rize ile kardeş oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Rize Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile birlikte protokolü imzalayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeşlik faaliyetlerinin başlangıcı olarak Rize'ye bir kent meydanı kazandıracaklarını açıkladı.

Rize'de yapılan kardeşlik protokolü imza töreninde Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Rize Valisi Erzin Yazıcı da hazır bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Rize Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile birlikte protokole imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeşlik faaliyetlerinin başlangıcı olarak Rize'ye bir kent meydanı kazandıracaklarını açıkladı.

Kardeşliğin nişanesi kent meydanı

Rize'de yapılan kardeşlik protokolü imza töreninde, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Rize Valisi Erzin Yazıcı da hazır bulundu. Rize ile mevcut kardeşlik bağlarının atılan imzayla resmiyet kazandığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, protokolle Rize ile bağlarının daha da gelişeceğini söyledi. Yeşil Bursa ile Yeşil Rize'nin dolayısıyla Marmara ile Karadeniz kardeşliğinin önemli olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bundan sonra atacağımız adımlarla iki kent arasındaki ilişkileri daha da kalıcı hale getireceğiz” dedi.
Kardeşlik protokolünün nişanesi olarak Rize'ye bir kent meydanı yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bu konuda Rize Belediyesi'yle ortak bir projenin hazırlığı yapıldı. En kısa zamanda projeye başlayacak ve inşaatın tamamlanmasını sağlayacağız. İstiyoruz ki, güzel Rize'mizin güzel bir meydanı olsun. Kente yakışan meydanla, ilişkilerimizi taçlandıralım” diye konuştu.

Başkan Altepe, Rize ile kardeşlik protokolünün imzalanmasında büyük katkısı olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu'na da teşekkür etti.

Başkan Altepe'den belediyeye ziyaret

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise belediye seçimlerinde temeli atılan kardeşlik projesinin başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kardeşlik protokolünün Bursa'nın maddi ve manevi olarak Rize'ye katkılarını, Rize'nin de kültürel ve sosyal olarak Bursa'daki faaliyetlerini içerdiğini anlatan Kasap, “Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bursa ile birçok güzel projeye birlikte imza atacağız” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeşlik protokolü öncesinde Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı makamında ziyaret etti. Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın da katıldığı ziyarette Ahmet Çakar isimli bir belediye çalışanı, Bursa'nın Rize'ye katkılarını içeren doğaçlama atışmasıyla Başkan Altepe ve protokol üyelerini güldürdü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...