maritbet girişmaritbet
Bursa Orhanveli'de futbol sahaları kuruldu!

Bursa Orhanveli'de futbol sahaları kuruldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dağ ilçesinde temeli atılan gölet sonrası Orhanveli'ye yapılan futbol sahalarının açılışı yapıldı.

Bursa'nın Gümüşpınar bölgesinde 600 dekarlık alanın yararlanacağı sulama göletinin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atıldı. Gölet temelinin ardından yine Orhaneli'ye bağlı Altıntaş ve Çöreler bölgelerinde yaptırılan halı sahaları da hizmete açan Başkan Altepe, yapılan harcamaların yerinde kullanıldığını gördükten sonra kırsal kesime aktaramayacakları maddi kaynağın bulunmadığını söyledi.  


 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağ ilçelerinden Orhaneli'de temel atma ve açılışlara katıldı. İlk olarak Gümüşpınar'da planlanan ve 600 dekar alanın sulamasında kullanılacak göletin temel atma törenine katılan Başkan Altepe, ardından Altıntaş ve Çöreler bölgelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan futbol sahalarının açılışını gerçekleştirdi. Başkan Altepe'ye ilçe temaslarında Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile Büyükşehir bürokratları da eşlik etti. 


 
Gümüşpınar Sulama Göleti'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Altepe, tarımsal planlama ve yatırım projeleri kapsamında planlanan yatırım ile 600 dekarlık alanın sulamaya açılacağını bildirdi. Göletten 450 hanenin yararlanacağını belirten Başkan Altepe, su kaynağı ile araziler arasındaki aktarımı sağlayacak sulama hatları ihalesinin de tamamlanma aşamasında olduğunu ifade etti. Gölet inşaatı tamamlandığında tüm sistemin entegre bir şekilde kullanıma hazır olacağını söyleyen Başkan Altepe, “Gümüşpınarlılar'ın para kazanması, yüzlerinin gülmesi lazım. Siz mutluysanız bizler de mutluyuz. Sizler destek veriyorsunuz, bizler de hizmet edeceğiz. Destek sizden hizmet bizden” dedi. Konuşmasının devamında Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal bölgedeki her türlü yatırımı maddi ve manevi desteklemeye hazır olduklarını dile getiren Başkan Altepe, “Ürünleri üretelim, suyu kullanalım, tesisleri değerlendirelim. Bizler parayı harcamaya hazırız. Yeter ki kaynakların yerinde kullanıldığını görelim. Yeter ki göletin işe yaradığını, tesislerin değerlendirildiğini görelim. Bunlar olduktan sonra bizim yatırım sınırımız yok” diye konuştu. 

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise yaptığı konuşmada, dağ yörelerinin Büyükşehir'le birlikte eski hüviyetine tekrar kavuştuğunu söyledi. Bir zamanlar Orhaneli'nin tarım ve hayvancılık gelirleri sayesinde Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük destekçisi olduğunu hatırlatan Tatlıoğlu, değişen şartlar ve ihtiyaçlarla birlikte bölgenin göç verir hale geldiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin Bütünşehir uygulamaları kapsamında yaptığı yatırımlarla birlikte ibrenin tekrar eski günlere dönmeye başladığını vurgulayan Tatlıoğlu, “Buraların yeniden imarı projelerini Büyükşehir'le birlikte sürdürüyoruz. İnşaatı devam eden yol ile Bursa-Orhaneli arası 20 dakikaya, İstanbul-Orhaneli arası ise 1.5 saate düşüyor. Üniversite binası yapılıyor, çevresi Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. Kırsal turizme yönelik çalışmalar yapılıyor, detay bütün hizmetler yine Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor. Bugün temelini atacağımız gölet de yapılan bu çalışmalardan sadece bir tanesi. Pazarlama ağı, şirket, marka ve paketleme çalışmalarımız tamam. Sadece geriye üretimin düzgün şekilde yapılması kalıyor. Bize düşen çok çalışmak, gölet ile birlikte sulanmadık arazi bırakmamak” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve protokol üyeleri, göletin temeline ilk harcı hazırlanan butona basarak birlikte koydu. 
 
Başkan Altepe, Gümüşpınar Sulama Göleti temel atma töreninin ardından yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Altıntaş Mahallesi'nde yaptırılan 40x20 metre ebatlarındaki halı sahayı hizmete açtı. Burada yaptığı konuşmada mahalleye kazandırılan diğer hizmetlere de değinen Başkan Altepe, köy ilkokulunun iç bakım ve tadilat çalışmaları ile binanın dış cephe mantolamasının tamamlandığını söyledi. Toplam 1022 metrekare inşaat alanına sahip 4 katlı köy hizmet binası ile izbe haldeki eski köy binasının yeniden inşa halinde olduğunu belirten Başkan Altepe, Altıntaş Mahallesi'nde şu ana kadar yapılan hizmetlerin tutarının 1.5 milyon TL'yi bulduğunu kaydetti.

Başkan Altepe, Altıntaş'taki açılışın ardından Çöreler Mahallesi'ne geçti ve burada da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 30x50 metre ebatlarındaki halı sahayı hizmete açtı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gölet ve halı saha törenlerinde yaptığı konuşmalarda, Orhaneli'nin gelişmesi için atılan adımların artarak süreceğini vurguladı. İlçede bugüne kadar sadece BUSKİ tarafından 55 milyon TL'lik alt yapı yatırımı gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Sadece bu dönemde Bütünşehir uygulamasından sonra 31 milyon TL'lik yol yapılmış. Köy hizmet binaları, mahalle ve köylerde spor tesisleri için 11 milyon TL harcanmış. Keza sulama tesisleri, göletler, depolar, su hatları inşaatları sürüyor. Okul ve camilerimize her türlü destek veriliyor. Ekonominin can damarı üretimi artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tarım ve hayvancılığın artırılması noktasında ciddi adımlarımız var. İnşallah dağ yörelerimizin göç vermemesi, tersine göçü başlatmak için başlattığımız bu çalışmalar sürecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!
  • 20.07.2017 10:59

Bursa'da kentsel dönüşümde yeni nokta: İstanbul Caddesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm için çalışmala ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi çevreci tesislere ödül verdi
  • 06.06.2017 11:44

Bursa Büyükşehir Belediyesi çevreci tesislere ödül verdi

Bursa’da çevreye duyarlı üretim yapan ve yasal yükümlülüklerini yerine getiren 1 ...

Bursa Özgür Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
  • 11.05.2017 10:53

Bursa Özgür Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 18 blokluk Özgür Sitesi'nde kentsel dönüşüm çalışma ...

Bursa'da plajlar yaza hazırlanıyor!
  • 10.05.2017 14:11

Bursa'da plajlar yaza hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaza hazırlık için plajlarda düzenlemeler ...

Bursa Kirazlı Mahalle Konağı açıldı!
  • 10.04.2017 15:38

Bursa Kirazlı Mahalle Konağı açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da Kirazlı Mahalle Konağı yeni hizmet binasın ...

Bursa Orhanveli'de futbol sahaları kuruldu!
  • 08.04.2017 13:53

Bursa Orhanveli'de futbol sahaları kuruldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dağ ilçesinde temeli atılan gölet sonrası ...