maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir, Yıldırım’ı yıkıyor!

Bursa Büyükşehir, Yıldırım’ı yıkıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı ile Ankara yolunu birbirine bağlayan Mimar Sinan Caddesi üzerinde kalan 2 binanın yıkımını başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım gibi yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde hizmet üretmenin ancak yıkımlarla gerçekleştiğini belirterek, planlarda olmasına rağmen uygulamada bulunmayan yolları kente kazandırmak için her yıl 10'larca milyonluk kamulaştırmak yaptıklarını söyledi.

Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent haline gelmesi amacıyla yeni yollar açmanın yanında mevcut yollarda da genişletme çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'daki ulaşım yatırımlarına Mimar Sinan Caddesi'ni de ekledi. Yıldırım'da daha önce Vişne, Karlıdağ, Derya, Çiçek ve Davutkadı Dağyolu Caddelerinde genişletme çalışmalarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı ile Ankara yolunu birbirine bağlayan Mimar Sinan Caddesi'nde de genişletme çalışmalarının startını verdi. Yol üzerinde kalan 5 parselden kamulaştırması tamamlanan 2 parsel üzerindeki binalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin katıldığı törenle yıkıldı.

Yıldırım'ı yıkarak güzelleştiriyoruz

Mimar Sinan Caddesi üzerinde kalan binaların yıkılıp, yolun genişletilmesinin yıllardır konuşulduğunu ancak bu güne kadar somut bir adım atılamadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu çalışmayı hayata geçirmenin de kendilerine nasip olduğunu vurguladı. Dar bir alanda yaklaşık 700 bin nüfusun yaşadığı Yıldırım'da en önemli sorunların başında ulaşım geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Mimar Sinan Caddesi'nin genişletilmesi de bölge halkının önemli taleplerinden biriydi. 21 metre genişliğindeki yol Mimar Sinan Bulvarı'nı Ankara yoluna bağlaması nedeniyle önemli bir arter. Çalışmaları hemen başlattık ve yol üzerindeki 5 parselden kamulaştırılması tamamlanan ikisinde yıkımı başlatıyoruz. Diğer parsellerle ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Yıldırım gibi yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde hizmet götürmek kolay değil. Bir yol açmak veya sosyal donatı alanı kazandırmak için mutlaka kamulaştırma yapmak gerekiyor. Hemen hemen her gün bir bina yıkıyoruz. Yıldırım'ı da yıkarak güzelleştiriyoruz” dedi.

Yıldırım'ı yeniden imar ediyoruz

Şehirlerin sürekli devinim halinde olan dinamik yapılan olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de gelişime açık kentlerde ulaşımın da hayati bir fonksiyon olduğunu kaydetti. Yıldırım'da ulaşıma köklü çözümler getirerek, halkın refah seviyesini yükseltmek amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin önderliğinde Yıldırım'ı yeniden imar ettiklerini vurgulayan Edebali, Mimar Sinan Caddesi'nin genişletilmesi çalışmaları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların yol üzerinde kalan iki binanın yıkımı yapıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!
  • 21.08.2013 16:30

Bursa Yıldırım'daki kentsel dönüşümü Recep Tayyip Erdoğan başlattı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm 17 Ağustos 2013 tarihinde Başbaka ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...