maritbet girişmaritbet
Bursa Akpınar'da kentsel dönüşüm için önemli adım!

Bursa Akpınar'da kentsel dönüşüm için önemli adım!

Bursa, Akpınar Mahallesi’nde 1050 Konutlar'ın dönüşümü için önemli bir adım atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile kentsel dönüşüm talep eden sitelere uygulanan 0,50 emsal artışından yararlanmak isteyen site sayısı 50'yi bulurken, Akpınar Mahallesi'nde de 1050 Konutlar'ın dönüşümü için önemli bir adım atıldı. Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, emsal artış uygulamasında herhangi bir aksama ve sorun olmadığını belirterek, uygulamadan yararlanan site sayısının 50'yi aştığını söyledi. Akpınar Mahallesi'ndeki 1050 Konutlar da yapılacak dönüşümle Bursa'nın en prestijli alanlarından biri olacağını belirten Başkan Altepe, dönüşümün şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm konusunda örnek projelerin bir bir hayata geçirildiği Bursa'da, depremsellik açısından en büyük risk alanında bulunan Akpınar Mahallesi'ndeki 1050 Konutlar'ın dönüşümü için de önemli bir adım atıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda bu bölgede dönüşümün başlaması için yapılan çalışmalar olumlu sonuçlanmazken, başka bölgelerde başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin fiziki olarak gün yüzüne çıkması bu bölgedeki dönüşümü de tetikledi. Bölgede uygulanacak dönüşüm projesiyle ilgili hak sahiplerini bilgilendirmek ve vatandaşları ikna etmek amacıyla Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı. Ofisin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak dönüşümle hem bölge sakinlerinin artık korkulu rüya görmeyeceğini hem de Bursa'nın prestijli konutlar kazanacağını söyledi.

Emsal artışında sorun yok

Bursa Milletvekilleri Müfit Aydın ve Osman Mesten'in de katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, kentsel dönüşüm denince ilk akla gelen bölgenin 1050 Konutlar olduğunu, daha önce Büyükşehir Belediyesi olarak dönüşümün başlaması için çalışmalarda bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını hatırlattı. Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla 0.50 emsal artışı uygulamasından ilk yararlanan site olan Nilüfer Sitesi'nin İzmir Yolu üzerinde fiziki olarak yükselmeye başladığını hatırlatan, 1050 Konutlar'ın da Mudanya yolu üzerinde prestijli bir bölge olduğunu kaydetti. Kentsel dönüşüm talebi ile gelen herkesin “İlk yardım çantaları ile yatıyoruz. Gece ne olur ne olmaz enkaz altında kalabiliriz” diye korku yaşadığını söylediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Dün de meclisimizden 4-5 site daha geçti. Emsal artışından yararlanan site sayısı 50'yi aştı. ‘Uygulama kaldırıldı, durduruldu' diye açıklamalar yapıldı. Bu konuda herhangi bir aksama yok. Tüm yetki bizde. O 17 ilçeyi ilgilendiren ana planlarla ilgili. Biz burada parsel parsel uyguluyoruz.  Parsel bazlı olarak bölgenin yapısına göre herkese de aynı artış uygulanmıyor. Bu bölgede de çok büyük artışlara gerek kalmayacak. Aksayan, değişen hiçbir şey yok. Burası bir an önce yıkılsın ve Bursa'nın en güzel yeri olsun. Araçlarını sokaklara bırakıyorsunuz. Konutların altı otopark olacak. Araçlarınızı sokaklara bırakmak zorunda kalmayacaksınız. Sadece otoparklar bile önemli bir kazanç. Dönüşüm biran önce başlasın bu bölgeyi güzel bir semt olarak görelim” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Müfit Aydın da Bursa'nın giriş kapısı olan bu bölgeye güzel bir eser kazandırılması için çaba sarf edileceğini hatırlatarak, riskli alandaki yapıların bir an önce güvenilir hale gelmesinin önemine vurgu yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...