maritbet girişmaritbet
Bursa Adalet Kampüsü ihalesi 22 Aralık'ta!

Bursa Adalet Kampüsü ihalesi 22 Aralık'ta!

Bursa'da 430 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan Adalet Kampüsü inşaatı için ihale düzenlenecek.

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi için, yaklaşık bir buçuk yıl önce Odunluk Mahallesi'nde bir plaza kiralanmış, binanın bir an önce faaliyete geçirilmesi için de hummalı bir çalışma başlatılmıştı. İki bloktan oluşan 10 katlı plazada Bölge Adliyesi'nin faaliyete geçmesi için gün sayılırken, yaşanan şok gelişmeyle protokol iptal edilince bina açılmadan kapanmıştı.

BAŞSAVCI GÜRLEK AÇIKLADI

Bölge Adliye Mahkemesi'nin bir an önce faaliyete geçirilmesi için tekrar kollar sıvandı. Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek İstinaf Mahkemeleri'nin BUTTİM'de olacağını açıkladı. Başsavcı Gürlek, BUTTİM'in yanında 430 bin metrekarelik alana kurulacak Adalet Kampüsü'nde Bölge Adliye Mahkemesi'ne de yer ayrıldığını belirterek,'Kampüsün 84 bin metrekaresi Bölge Adliye Mahkemesi için ayrıldı. 22 Aralık'ta Ankara'da inşaat ihalesi var. İnşaat 120 milyon liraya mal olacak' dedi.

İLK HİZMET YILDIRIM'DA

Gürlek, Bölge Adliye Mahkemesi'nin ilk etapta Yıldırım'daki eski Köy Hizmetleri binasında çalışmaya başlayacağını, Vali Münir Karaloğlu tarafından tahsis edilen binanın ocak ayına kadar boşaltılıp tadilatının yapılarak 20 Temmuz 2016 tarihinde faaliyet geçireleceğini de sözlerine ekledi. 170 personelin çalışacağı Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri'nde Bursa, Çanakkale, Kütahya, Bilecik, Balıkesir ve Yalova'daki davalar görülecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Adalet Kampüsü ihalesi 22 Aralık'ta!
  • 01.12.2015 14:03

Bursa Adalet Kampüsü ihalesi 22 Aralık'ta!

Bursa'da 430 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan Adalet Kampüsü inşaat ...