maritbet girişmaritbet
Bu yaz gidilebilecek en harika plajlar!

Bu yaz gidilebilecek en harika plajlar!

Nereye gideceğinizi planlamadan evvel, seyahat sitesi TripAdvisor’un, 2015’te dünyanın en iyi plajları seçkisine göz atın.

Kızgın kumlardan serin sulara inmenin vakti geliyor.

Dalyan'daki İztuzu Plajı da listeye girdi. 25 maddelik listeden yaz aylarında gidebileceğiniz 10'u burada.

Ayrıcalıklı hissetmek için: Baia do Sancho

baio

Brezilya'nın en batı ucunun tam karşısındaki, UNESCO dünya mirasındaki Fernando de Noronha takımadalarına sınırlı sayıda ziyaretçi alınıyor. Gidebilenler eşsiz plaj Baia do Sancho'nun yanında gezegenin en iyi dalış noktalarını görme şansını elde ediyor. Dik merdivenlerden inilen Baia do Sancho'da canlı bir deniz yaşamı bulacaksınız; ötesindeyse şelaleler, göller ve yalçın kayalıklarla dolu bir macera...

Doğal hayat için: İztuzu Plajı

İztuzu Plajı

Bir tarafı Akdeniz, diğer tarafı tatlı su... 5400 metrelik kumsalda yapılaşma yasak. Sebebi plajın esas sakinlerinin; caretta caretta'ların rahatını bozmamak. Dalyan'dan kalkan teknelerle yarım saatte ulaştığınız plajın keyfini çıkarırken, buraların olduğu gibi kalabilmesi için geçen sene boyunca mücadele edenlere teşekkür etmeyi unutmayın.

Tarih için: Sharm El Luli

Sharm El Luli

Bir Mısır seyahatinin el vereceği her şeyi Mısır'daki Kızıldeniz plajı Sharm El Luli vaat ediyor. Son 10 yıl içinde küresel seyahat planlarına katılan, Yengeç Dönencesi yakınlarındaki Marsa Alem'deki plajda scuba diving turları bulabilirsiniz. Güneşlenmek ve dalmakla yetinmeyenler yakınlardaki astronomi merkezi ile Seti Tapınağı'nı ziyaret edebilir.

Çocuklar için: Elafonissi

Elafonissi

Yunanistan'ın az bilinen bir rotası. Girit'in güneybatısındaki Elafonissi Plajı'na manzaralı dağ yollarından döne döne indikten sonra ulaşıyorsunuz. Yazın ilk döneminde daha tenha; sığ suları ve geniş kumsallarıyla çocuklar için ideal. Sükûnet arayanlar kalabalıkları geçip, 10-15 dakika mesafedeki gerçek Elafonissi'ye ulaşabilir.

Kaçışlar için: Siesta Plajı

Siesta Plajı

ABD'de deniz tatili belki egzotizm arayanlar için uygun değil ama geriye kalan her şey Florida'daki altın kumlu Siesta Plajı civarında tatil yapacakları bekliyor. Sarasota kenti yakınlarında olduğundan opera, müzeler, festivaller, tiyatrolar gibi kültürel imkânlara, 100'ü aşkın golf sahası, botanik bahçeleri, sirkler ve vahşi doğa etkinlikleri eşlik ediyor.

Instagram için: Radhanagar

Radhanagar

Dünyada plaj çok ama Radhanagar gibisi pek az. Tayland yakınlarındaki Havelock Adası'nda (Andaman ve Nicobar Adaları'na bağlı) kumsal cangılın hemen kenarında başlıyor. Fonda yalçın dağlar da cabası. Andaman Adaları'nın en popüleri Havelock, şnorkelle yüzme ve scuba diving merkezi. (Bir not: Gezinti teknelerinin çoğunun altı camdan). Dileyenler cangıl turlarına da katılabilir.

Partiler için: Playa de Ses Illetes

Playa de Ses Illetes

Avrupa'nın en görkemli partileri özellikle yaz sonunda Ibiza'da yapılıyor. İspanya açıklarındaki Balear Adaları'ndan biri olan Formentera'daki Playa de Ses Illetes, parti sezonunun öncesi ve sonrasında ziyaret etmek için ideal. Neşeli görünse de insanın pestilini çıkaran çılgın partilerden sonra dinlenmek isteyenler için de uygun, onlardan kaçmak isteyenler için de.

At sırtında gezmek için: Playa Paraiso

Playa Paraiso

Adı üstünde, ‘Cennet Plajı'. Tripadvisor, Küba'nın güneyindeki Playa Paraiso için tek ihtiyacın bir şezlong ve bir bardak Piña Colada olduğunu yazıyor. Türkler açısından özellikle son yıllarda giderek popülerleşen Küba'yı, sadece Havana'yı dolaşmak seçeneğinden çıkaracak kadar cazip plajın civarında atla gezinti yapma imkânı da var.

Lüks tatil için: Grace Bay

Grace Bay

Karayipler'deki Turks ve Caicos Adaları'nda başkent Providenciales, Manhattan gibi. Geriye kalan her yer ıssız plajlar. En iyisi de Grace Bay. Kilometrelerce uzayıp giden mercan resifi buraların benzerleri arasında bir adım öne çıkmasını sağlıyor. Dünyanın bu kadar uzak bir noktasına genelde lüks arayanlar gittiği için fiyatlar da çoğu yerde ona göre.

Palmiye ormanları için: Anse Lazio

Anse Lazio

Praslin Adası'ndaki (Seyşeller) Anse Lazio'yu ziyaret edenler sadece deniz-güneş-kumdan faydalanmıyor. Oralara özgü Seyşeller bülbülünü ve siyah papağanları görmek de mümkün. Adanın güneyindeki milli parktaysa palmiye ormanı Vallée de Mai ziyaret edilebilir. Ama Praslin'in yıldızı yine de hemen her listede dünyanın en iyileri arasında geçen plajı Anse Lazio.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu yaz gidilebilecek en harika plajlar!
  • 16.05.2015 09:48

Bu yaz gidilebilecek en harika plajlar!

Nereye gideceğinizi planlamadan evvel, seyahat sitesi TripAdvisor’un, 2015’te dü ...