maritbet girişmaritbet
Bu sistemle yürürken elektrik üretilecek!

Bu sistemle yürürken elektrik üretilecek!

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da yürüdükçe elektrik enerjisi üreten sistemi tanıttılar.

AkçanSA, Betonik Fikirler Yarışması'nda ortaya çıkan buluşu geliştirdi ve yürüdükçe enerji üreten sistemi 38. Yapu Fuarı'nda görücüye çıkardı. Smartcem ismi verilen sistemle yürüdükçe üretilen enerji bir depoda saklanıyor. Bu sayede aydınlatmayla birlikte kış aylarında yaşanacak don ve buzlanmayı da rezistans sayesinde önleyebiliyor.

Smartcem'in kalbi piezo seramik

Fuarın en dikkat çeken ürünü olan smartcem, basınç altında enerji üretebilen piezo seramiklerden oluşuyor. Bu seramikler betonla birleştirildiğinde ortaya elektrik enerjisi çıkıyor. Piezo seramik, her basınçta belli bir miktarda enerji üretip durduğu için sürekli sirkülasyon olması gerekiyor. Sistemin, yoğun insan ve araç trafiği olan yerlerde büyük kazançlar sağlaması bekleniyor.

İlk deney metrobüs duraklarında olabilir

Enerjinin haricinde otoyollarda ısıtma için kullanılabilecek olan smartcem sistemi, elektrik enerjisinin ulaştırılamadığı noktalara da hayat verebilir. Taksim Meydanı, metrobüs durakları ve metrobüs yolları gibi alanlar yoğun sirkülasyonun olduğu alanlar olması nedeniyle sisteme olumlu bir şekilde yanıt verebilecek.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu sistemle yürürken elektrik üretilecek!
  • 24.04.2015 15:00

Bu sistemle yürürken elektrik üretilecek!

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da yürüdükçe elektrik enerjisi üreten sistemi ta ...