maritbet girişmaritbet
Bu çatılar hava kirliliği ve küresel ısınmayı önlüyor

Bu çatılar hava kirliliği ve küresel ısınmayı önlüyor

Havadaki zararlı gazları yararlı gübreye dönüştüren Ecotitanium çatılar üretildi. Beyaz renkli çatılar küresel ısınmayla da mücadele ediyor.


ESD - Ecotitanium çatılar, fosil yakıtlarının yakılmasıyla yayılan zararlı hava kirleticileri yararlı bir gübre olan kalsiyum nitrata çeviren titanyum teknolojisi ile kaplanıyor. Motorlu araçların egzoz dumanlarında bulunan azotun temizlenmesi için kiremitlerin üzerine uygulanan titanyum kaplama teknolojisi, güneş ışığına maruz kaldığında havadaki azot oksitlerle nötralize ederek zararsız kalsiyum nitrat haline getiriyor. Yağmur suyu ile çatıda yıkanan kalsiyum nitrat bahçeye akarak gübre görevi görüyor. Böylece standart bir ev çatısı, yılda 20 bin km yol yapan bir arabanın yaydığı toksik azotu temizleyebiliyor. 

Açık renkli yapısı, Ecotitanium'a havayı temizleme dışında küresel ısınmayla mücadele de yardımcı oluyor. Ecotitanium çatılar, açık renkli yapıları sayesinde özellikle yaz aylarında binaların yoğun ısınmasına yol açan güneş ışınlarını atmosfere yansıtarak klima enerjisinden tasarruf sağlıyor ve enerji verimli hale getiriyor.

Kılıçoğlu'nun çatı teknolojileri markası Megaron Yeni Nesil Çatı Teknolojilerinin bu yeni ürünüyle özellikle geniş çatı yüzeyine sahip binalarda bu etki daha da arttırılabiliyor. Yani kamu kuruluşları, okullar ve belediyeler Ecotitanium çatılar sayesinde hava kirliliğinin azaltılmasında ve enerji verimliliğinin sağlanmasında önemli rol oynayabilirler.

www.yapi.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bu çatılar hava kirliliği ve küresel ısınmayı önlüyor
  • 29.03.2015 00:16

Bu çatılar hava kirliliği ve küresel ısınmayı önlüyor

Havadaki zararlı gazları yararlı gübreye dönüştüren Ecotitanium çatılar üretildi ...