maritbet girişmaritbet
'Bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre'

'Bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kahramanmaraş-Kayseri karayolu Tekir Tüneli'nde incelemeler yaptı.

Yapımı devam eden Kahramanmaraş-Kayseri karayolu Tekir Tüneli'nde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ileincelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş-Kayseri karayolu bağlantısı için yapılan tünellerin yaklaşık 2 katrilyona mal olacağını belirtti.

Geçmişte dağların üzerinden ve vadilerin içinden geçerek yolculuk yapıldığı hatırlatan Yıldırım, "Arazimiz zor, eskiden dağları, vadiler geçerken vadilerden inerek dağları tırmanırdık. Şimdi vadileri viyadüklerle geçiyoruz. Dağları da delerek geçiyoruz. Maksat insanımızın ayağının taşa değmemesi. Vatandaşımızın seyahatini eziyetten keyfe dönüşmesidir. Bunun için 13 yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre 

Bolu tünel çalışmasının 30 yıl sürdüğünü ifade eden Bakan Yıldırım, "Bakın 3 kilometrelik Bolu Tüneli'ni 30 senede çıkamadık. Ama bu sene bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre. Türkiye'de bugüne kadar yaptığımız tünelleri uç uça koyduğumuz zaman İstanbul'dan Ankara'ya yol olur. Dile kolay İstanbul'dan giriyorsunuz gün ışığı görmeden Ankara'dan çıkıyorsunuz. Yapılan işin büyüklüğünün mertebesini göstermek için bunu söylüyorum" diye konuştu.

Bakan Ünal ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile birlikte ulaşım çalıştayına katıldıklarını daha sonrada yapımı devam eden Kahramanmaraş'ı Kayseri'ye bağlayan bağlantı yolunda incelemelerde bulunduklarını söyledi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre'
  • 25.01.2016 16:54

'Bitirdiğimiz tünellerin boyu 63 kilometre'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kahramanmaraş-Kayser ...