maritbet girişmaritbet
Binlerce ziyaretçi Hz. Yuşa Tepesi’nde buluşuyor!

Binlerce ziyaretçi Hz. Yuşa Tepesi’nde buluşuyor!

Türkiye'nin her yerinden binlerce kişi, her gün Beykoz'daki Hz. Yuşa Tepesi'nde buluşuyor.

İstanbul'un Anadolu Kavağı'nda yer alan Yuşa Tepesi, Yuşa Türbesi ve caminin yer aldığı bir tepe olarak bilinir. Her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlayan tepenin girişinde bölge halkı organik ürünler satıyor.

hz. yuşa tepesi

Mısır, domates, yumurta gibi ürünlerin satıldığı Yuşa Tepesi'nin girşinde genişçe bir otopark alanı bulunuyor. Arabayla gelenler için park sıkıntısının pek yaşanmadığı Yuşa Tepesi, denizden tam 201 metre yüksekliğe sahip.

hz. yuşa kabristanı nerede

Eşsiz manzarasıyla kendisine hayran bırakan tepede bulunan Hz. Yuşa'nın kabristanı tam olarak 17 metre uzunluğa sahip. Bunun nedeni ise Yuşa peygamberin tam olarak nerede yattığının bilinmemesi olarak gösteriliyor.

hazreti yuşanın mezarı

İstanbul dışında birçok şehirden ziyaretçi akınına uğrayan Hz. Yuşa'nın kabristanı başında onlarca insan birlikte el açıp dua ediyor. Milattan önce 1082 ile 972 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Hz. Yuşa'nın bir rivayete göre Musa Peygamber ile birlikte Mecmeul-Bayreyn'e (Boğaziçi) geldiği ve vefat ederek bu tepeye gömüldüğü söyleniyor.

yuşa tepesi hakkında

Sadrazam 28. Çelebizade Mehmet Sait Paşa, bu tepeye 1755 tarihinde bir mescit yaptırdı. Tarih boyunca her zaman ziyaretçilerin gözdesi olan Hz. Yuşa'nın kabristanının çevresine 2000'lerden sonra kütüphane, lojman, kültür evi, yemekhane gibi birçok yeni müştemilat eklendi.

hz. yuşa türbesi beykoz

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Binlerce ziyaretçi Hz. Yuşa Tepesi’nde buluşuyor!
  • 22.06.2015 17:40

Binlerce ziyaretçi Hz. Yuşa Tepesi’nde buluşuyor!

Türkiye'nin her yerinden binlerce kişi, her gün Beykoz'daki Hz. Yuşa Tepesi'nde ...