maritbet girişmaritbet
Binali Yıldırım: Milletimle iftihar ediyorum!

Binali Yıldırım: Milletimle iftihar ediyorum!

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz zaferi kutlu destandır" dedi.

Başbakan, "Sizlerle beraber direnen CHP, MHP vekillerini de, yetkililerini de kutluyorum. Darbe bildirisine imza atan HDP'yi de kutluyorum" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

15 Temmuz zaferi kutlu destandır. Dedelerinize layık oldunuz. Ecdadın kahramanlık ruhunu ayağa kaldırdınız.

15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur. Tankın gücü halkın gücünü yenememiştir.

Bu millet gücünü tanktan değil, halktan almaktadır.

Bugün bu kürsünden size hitap edebiliyorsam bu hiç kuşkusuz aziz şehitlerimizin ve yaralılarımızın sayesindedir.

Bu gazi meclis bugün açıksa kurşunlara karşı kafa atan, tankların karşısına çıkan bu aziz milletin sayesindedir. Milletinle iftihar ediyorum.

İnsan görünümlü caniler sadık görünümlü hainler sinsice plan yapıp bu milleti arkasından hançerlemek istediler.

15 Temmuz gecesi işte bu büyük ihanetlerden birinin emri verildi. İstisnasın her darbe kötüdür cinayettir ihanettir. Ancak siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi 15 Temmuzdaki kadar kötü ve alçakça olmamıştır.

'AZİZ MİLLETİ SİNDİREBİLECEKLERİNİ ZANNETTİLER'

Hiçbir darbe kökü dışarıda hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir havadan halkını bombalamamıştır tanklarla insanını ezmemiştir TBMM'ye bomba yağdırmamıştır.

Bunların hiçbir kutsalı yok. Bunlar hiçbir durakta beklemezler. Kendilerine çok güvendiler. Birkaç saat içinde ülkeyi ele geçireceklerini, bu aziz milleti sindirebileceklerini zannettiler.

Öncelikle karşılarında bu yola beyaz kefeniyle çıkmış bir demokrasi kahramanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hesap edemediler.

O uçağa binmekten korkmadı. Gözü dönmüş pilotların kullandığı savaş uçaklarından korkmadı. Kefenimi giydim geliyorum demedi.

Darbecilerin hesap edemedikleri bir nokta daha vardı. Karşılarında zoru görünce ceketini alıp kaçacak bir başbakan da yoktu. 

Eyy Feto'nun hainleri siz bizi ne sandınız? Bizi korkar, siner, kaçar mı sandınız? Bizim Allah'a bir can borcumuz var. Ne zaman nerede isterse ödemeye hazırız. Biz ölümü içimizde öldürmüş insanlarız.

Ben bu asil direnişte milli egemenliğe sahip çıkan bütün milletvekillerimize hayatlarını ortaya koyarak bu ülkeye bu gazi meclise adına şanına layık şekilde sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Sizi tebrik ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum arkadaşlar.

Sizlerle beraber direnen CHP, MHP vekillerini de, yetkililerini de kutluyorum. Darbe bildirisine imza atan HDP'yi de kutluyorum.

'DOSYALAR GÖNDERİLDİ'

Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm bu sabah. Buradan sonra da Sayın Bahçeli'ye bilgi vereceğiz. Devletimizin bekası söz konusu olunca nasıl kenetlendiğimizi bütün dünya gördü.

Milletimizin görmek istediği tablo budur. Kavga edecek az şeyimiz var. Ama paylaşacak bir araya getirecek çok nedenimiz var. İnşallah bundan böyle başta terör ve ekonomi olmak üzere siyaset üstü konularda AK Parti hükümeti olarak kapılarımızı sonuna kadar açık tutacağız.

Bu alçakça darbe girişiminin kaynağı konusunda zerre kadar tereddüdümüz yok. 17-25 aralık darbe girişimi denildiğinde dudak bükülüyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze binbir bahane çıkarılıyordu. Ne diyelim, bir musibet bin nasihatten evladır. Bugün istisnasız tüm dünya bunların ne kadar tehlikeli silahlı bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüştür.

Cumhurbaşkanımız da bizzat ben de terörist başının teslim edilmesi için ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. 4 tane dosya gönderildi. Bize diyorlar ki kanıt sunun. Görünen köy kılavuz ister mi? Ama biz istemedikleri kadar kanıtı onların önünde koyacağız.

Ama şunu sormak istiyorum, 11 Eylül'de kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz?

Jiletle kazır gibi bunların kökünü kazıyacağız. Öyle bir kazıyacağız ki değil paralel terör örgütünün haşhaşileri, hiçbir bölücü terör örgütü bir daha bu aziz millete, bu büyük devlete ihanet etme cesaretini gösteremeyecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...