maritbet girişmaritbet
'Binaları boşaltıp uzaktan yıkalım'

'Binaları boşaltıp uzaktan yıkalım'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir” dedi.

Erdoğan, 23. Muhtarlar Toplantısı'nda özetle şunları söyledi:

YERİM MİLLETİMİN YANI

“Bir konsolosun, casusluk davasından yargılanan bir gazeteciyle yanak yanağa resim çektirmesini eleştirmiştim. Bunun üzerine güya bir mizah dergisi benim muhtarımızla yanak yanağa resim çektirdiğimi gösteren bir karikatürü kapak yaparak, kendi aklınca, ‘Biz konsoloslarla fotoğraf çektiririz, sen ise ancak muhtarlarla fotoğraf çektirirsin' demeye getiriyor. İşte zaten tam ben de bunu söylüyorum. Benim yerim milletimin yanıdır, onun seçilmiş temsilcileri olan muhtarların yanıdır, peki siz kimin yanındasınız? İşte o konsolosların yanındasınız, varın siz onlarla yolunuza devam edin. Biz bunların kafasını çok iyi biliriz. Bu kafa, sorsan kendini çağdaş, ilerici, aydın, solcu, demokrat olarak tanımlar. Ama aslında bunlar halk, millet düşmanının önde gidenidir. Bu millete ve bu topraklara dair ne varsa hepsine husumet besleyenler yaptıkları işin adını halkçılık koyarak, tam bir kara mizah örneği sergiliyorlar. Dün ayağındaki çarığı, altındaki şalvarı, belindeki kuşağı, üstündeki yeleği, başındaki kasketi yüzünden Aşık Veysel'i Ankara'ya sokmayan kafayla, muhtarımla benim resmimi milleti aşağılamak için kapağa basan kafa aynı kafadır.

Sur'un öncesi ve sonrası yayınlandı!

SİVİL HASSASİYETİ

Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne her gün ağır darbeler indiriyor. Bilhassa sınıra bitişik ilçelerimizde, sınırın diğer tarafından çeşitli yöntemlerle yapılan tahkimat sebebiyle operasyonlar yavaş ilerliyor. Asker ve polislerimizin, köy korucularımızın verdikleri kayıplar çatışmalardan ziyade büyük miktarlardaki patlayıcılarla hazırlanan bombalardan kaynaklanıyor. Şu anda özellikle Nusaybin'de böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimiz için bu derece büyük sorunla kaşılaşıyoruz. Ancak güvenlik kuvvetlerimizin de can güvenliklerini düşünmek, onların hayatlarına da aynı ihtimamı göstermek mecburiyetindeyiz.

SIFIRDAN İNŞA EDİLMELİ

Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılmayacak hale gelmiş binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir. Bunu niye anlatıyorum. Bu bölge altyapısı olmayan bir bölge. Kentsel dönüşüm gerçekleştirerek buraları yeniden inşa etmemiz lazım. Buralar tamamen yıkılıp, sıfırdan inşa edilmesi lazım. Hemen spekülasyonlar başlıyor. ‘Buralarda siz sıfırdan yeni yerler yapıyorsunuz, şehitlerimiz için böyle şeyler yapmıyorsunuz.' Böyle yalanlar. Adil olmak bir devletin şanındandır, şerefindendir. Bizim devletimiz de hükümetimiz de o hassasiyet içinde bu adımı atıyor. Hiçbir polisimizin, askerimizin değil canını, serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz. Son zamanlarda çoğunlukla bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Binaları boşaltıp uzaktan yıkalım'
  • 07.04.2016 09:31

'Binaları boşaltıp uzaktan yıkalım'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen ...

Tayyip Erdoğan’dan yerel seçimlere 'Estetik Şehir' mührü!
  • 22.03.2014 11:43

Tayyip Erdoğan’dan yerel seçimlere 'Estetik Şehir' mührü!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan 30 Mart 2014 yerele seçimleri dolayısıyl ...

Tayyip Erdoğan: Trabzon’a 537 milyon TL’lik yatırım yaptık
  • 24.11.2013 10:02

Tayyip Erdoğan: Trabzon’a 537 milyon TL’lik yatırım yaptık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün sona erecek olan Trabzon ziyaretinde toplam ...

Tayyip Erdoğan Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün temelini attı
  • 22.10.2013 17:40

Tayyip Erdoğan Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün temelini attı

Toplamda 3 bin 566 yatak sayısı ile Avrupa’nın en büyük hastane yatırımlarından ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüksek katlı binalara sınırlama getirdi!
  • 11.09.2013 09:23

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüksek katlı binalara sınırlama getirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 50 metreden geniş yollarda daha önce 25 kat olan s ...

Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşümün başladığı Bursa'ya beş kat sınırı getirdi!
  • 23.08.2013 11:51

Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşümün başladığı Bursa'ya beş kat sınırı getirdi!

Bursa Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kriz çıktı. İmar izinleri altı sekiz ...