maritbet girişmaritbet
Beyoğlu'nun renkli merdivenleri yenileniyor!

Beyoğlu'nun renkli merdivenleri yenileniyor!

Beyoğlu Belediyesi'nce başlatılan çalışmada renkli merdivenlerin yıkılıp yedinden yapılacağı öğrenildi.

Büyük ilgi gören merdivenler bir kaç gün sonra sabah griye boyanmış bulundu. Olay sosyal medyada yayılıp tepki büyüyünce, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan merdivenleri tekrar eski haline getirtmek için harekete geçti, destek için boyasını, fırçasını alan Fındıklı'ya koştu. O merdivenlerle, Türkiye'nin dört bir yanında merdivenler gökkuşağı renklerine boyandı.

Salı Pazarı Yokuşu, dün dozer sesleriyle çınladı. Beyoğlu Belediyesi dozerleri, Fındıklı'dan başlayarak rengarenk boyanmış merdivenlerin basamaklarını tek tek yıkmaya başladı.
Yıkım çalışması, sosyal medyada yeniden büyük yankı buldu. Yüzlerce mesaj paylaşılırken bazı kişiler protesto için merdivenlere koşunca, merdivenlerin yaratıcısı Çetinel, merdivenlerin yenilenmesini kendilerinin istediğini belirterek, “Halkımız endişe etmesin, çok daha güzel yapılacak” dedi.
Çetinel, doğal gaz, elektrik, su, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları bittikten sonra, merdivenlerin yeniden ve eskisinden de güzel yapılacağını belirtti.

ŞİMDİ YIKILIYOR

Merdivenlerin yıkıldığı alana gelen vatandaşlar, “Merdivenlerin yıkılacağını duyduk. Ancak belediye ekipleri merdivenlerin alt yapı çalışması nedeniyle yıkıldığını ve yerine daha güzel ve renkli merdivenlerin yapılacağını söylediler. Bu projeyi destekliyoruz” dedi. 
Yıkım çalışması sosyal medyada yeniden büyük yankı buldu. Yüzlerce mesaj paylaşılırken bazı kişiler protesto için merdivenlere koştu.

“BİZ İSTEDİK”

Merdivenleri boyayan Orhan mühendisi Hüseyin Çetinel, semt sakinlerinin talebi üzerine yıkımın başladığını belirterek, “Salı Pazarı'ndaki merdivenleri ben boyadım. Bu merdivenleri insanlar gülümsesin diye boyadım, çok beğenildi. Düğünü olan gelin damatlar burada fotoğraf çektiriyordu. Salı Pazarı sakinleri olarak Beyoğlu Belediye'si ile görüştük. Bu merdivenlerin tamir edilmesi gerektiğini söyledik. Görüşmeler 1 yıldır sürüyor. Belediye talebimizi kabul etti, merdivenleri yenileyeceklerine söz verdiler. Doğal gaz, elektrik, su, kanalizasyon gibi alt yapı tamamen yenilenecek. Sonra merdivenler yeniden yapılacak. Belediye bize daha güzel yapılacağını söyledi. Halkımız endişe etmesin. Daha planlı ve programlı çalışacağız. Merdivenler yeniden boyanacak, eskisinden çok daha güzel olacak.”

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyoğlu'nun renkli merdivenleri yenileniyor!
  • 28.07.2015 10:23

Beyoğlu'nun renkli merdivenleri yenileniyor!

Beyoğlu Belediyesi'nce başlatılan çalışmada renkli merdivenlerin yıkılıp yedinde ...