maritbet girişmaritbet
Beyoğlu'nda çöken bina hakkında inceleme başlatıldı

Beyoğlu'nda çöken bina hakkında inceleme başlatıldı

Beyoğlu'nda geçtiğimiz günlerde çöken Kenan İmirzalıoğlu'nun kuzeni Burak Mirza'ya ait binanın sahibi ve restorasyon mimarının başı fena halde dertte.

2. Grup Tescilli tarihi eser niteliğindeki yapının kasten yıkılmış olabileceği ihtimaline karşı İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu inceleme başlattı. 2863 sayılı yasanın 65. maddesi kültür varlıklarının yok olmasına neden olanlar hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor. Beyoğlu Şehir Muhtar Mahallesi'nde 5 katlı bina bir anda çökmüştü. 

Mahalledeki görgü tanıklarının iddiasına göre bir süredir binanın alt katında çalışma yapılıyordu. Mülk sahibi Burak Mirza adına yapılan açıklamada ise çalışma yapıldığı iddialarına cevap verilmemiş, restorasyon projesinin Koruma Kurulu tarafından onaylandığı belirtilerek, binanın kasten yıkıldığı iddialarının mesnetsiz olduğu vurgulanmıştı.

Kentsel sit alanı içinde kalan ve 2006 senesinde 2 Numaralı Koruma Kurulu kararıyla korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenerek 'koruma grubu 2' olarak belirlenen mimari yapı tarihi eser statüsündeydi.

Yorum Yaz