maritbet girişmaritbet
Beyoğlu, üniversite üssü haline geliyor

Beyoğlu, üniversite üssü haline geliyor

Yapılan kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul’da adından en çok söz ettiren ilçe olan Beyoğlu, eğitim kurumları için de cazibe merkezi olmayı başardı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Haliç Üniversitesi, Sütlüce sınırları içerisinde çok büyük bir mekanı daha edinerek, yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda 10 binin üzerinde öğrencisiyle Haliç sahilinde hak ettiği yeri alıyor” dedi.

Ahmet Misbah Demircan başkanlığında son 11 yılda en iyi dönemini geçiren Beyoğlu, kültür, sanat ve turizmden sonra son yıllarda açılan eğitim kurumlarıyla farklı bir kimliğe daha bürünüyor. 

İlçede faaliyet gösteren İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi'nden sonra son yıllarda Beyoğlu'na gelen Bilgi Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi ile bu sayı hızla artıyor. 

TURİSTİK İŞLETMELER ÇOK GELİŞTİ 

Haliç'e nazır 35 bin metrekare alan üzerine Sütlüce'de inşaatı devam eden Haliç Üniversitesi'nin yeni kampüs alanını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 2004 yılında Beyoğlu'nun sadece eğlence mekânı olarak adlandırıldığını,  son 11 yılda ise Beyoğlu'nun artık turizmin, kültürün ve sanatın yanı sıra Kültür Endüstrisi, Turizm Endüstrisi ile de anılan bir yer haline geldiğini söyledi. Başkan Demircan, “Özellikle otel, konaklama ve onun uzantısı olan turistik işletmelerin gelişmesinde çok yol kat ettik” dedi. 

HALİÇ SAHİLİNDE HAK ETTİĞİ YERİ ALIYOR

Başkan Demircan, ‘'Bu süre içerisinde bugüne kadar ifade etmediğimiz bir yanımız daha gelişti, o da eğitim kurumlarımızın gelişmesiydi'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bugün devlet üniversiteleri İTÜ ve Mimar Sinan Üniversitesi, Beyoğlu Belediyesi sınırları içerisindeki iki büyük üniversitedir. Ama süreç içerisinde başta Bilgi Üniversitesi olmak üzere Beykent Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve şimdi de Haliç Üniversitesi geldi. Aslında Haliç Üniversitesi Şişhane'de vardı ama bugün Sütlüce sınırları içerisinde çok büyük bir mekânı daha edinerek, yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda 10 binin üzerindeki öğrencisiyle Haliç sahilinde hak ettiği yeri alıyor''

EĞİTİM HAYATI BEYOĞLU'NDA KÖKLEŞİYOR 

Artık Beyoğlu'nu ifade ederken ‘'Turizmin ve Kültürün Merkezi'' demenin yeterli olmayacağına dikkat çeken Başkan Ahmet Misbah Demircan, ‘' Çünkü Beyoğlu artık yüksek eğitimin de merkezi, üniversitelerinde merkezi diyebileceğimiz bir eşiğe ve noktaya gelmiş bulunmaktadır'' şeklinde konuştu. 
Demircan ayrıca, “Haliç Üniversitesi Vakıf Başkanı, Rektörü ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. 10-12 bin öğrencinin daha ilçemize gelmesiyle eğitim hayatının Beyoğlu'nda kökleşeceği bir döneme girdik. Bundan çok memnumun” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü
  • 06.04.2023 15:55

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü

Beyoğlu'nda yıkılma riski bulunan ve çevresinde güvenlik önlemi alınan 5 katlı t ...

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı
  • 23.12.2020 19:20

Türkiye'nin 5. alışveriş merkezi kütüphanesi Malatya'da hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatyapark AVM içerisi ...

İstiklal Caddesi'ne girişler sınırlandırıldı
  • 03.12.2020 13:08

İstiklal Caddesi'ne girişler sınırlandırıldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha K ...

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi
  • 16.11.2020 10:23

Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangın yerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar'daki tarihi Van ...

Beyoğlu'nun merdivenleri üç boyutlu boyandı
  • 12.11.2020 16:16

Beyoğlu'nun merdivenleri üç boyutlu boyandı

Galata Kulesi’nin üç boyutlu figürünün resmedildiği merdiven kullanıma açıldı. B ...

Galata Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
  • 08.10.2020 11:05

Galata Kulesi yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Beyoğlu Kültür Yolu" projesi kapsamında restorasy ...