maritbet girişmaritbet
Beyoğlu, BIG ile MIPIM 2017'ye damga vuracak!

Beyoğlu, BIG ile MIPIM 2017'ye damga vuracak!

Beyoğlu Belediyesi önderliğinde kurulan BIG, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2017'ye damga vuracak.

Dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından olan MIPIM 2017'ye 6 dev proje ile çıkarma yapmaya hazırlanan Beyoğlu'nda önümüzdeki 3 yıl içinde 10 Milyar Dolarlık bir yatırım hayata geçiyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde ve Beyoğlu Yatırımcılar Grubu'nun (BIG) önde gelen temsilcilerinin katılımı ile Pera Palas Hotel Jumeirah'da düzenlenen toplantı ile Beyoğlu'nda hayata geçecek yatırım projelerine dair detaylar paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'na dair gelecek vizyonunu paylaşırken; Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve NEF Kurucusu Erden Timur yatırımcı gözü ile Beyoğlu'nu ve taşıdığı potansiyeli değerlendirdi. 

Artık kenetlenme zamanı düşüncesi ile bu sene MIPIM'e Beyoğlu Yatırımcılar Grubu ile katılma kararı aldıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “Ülkemiz için zor bir yılı geride bıraktık. ‘Şimdi zaman kenetlenme zamanıdır' dedik ve bu sene MIPIM'e “İş'te Beyoğlu” sloganıyla değer katacak 6 projemizi inşa eden çok değerli yatırımcılarımızla, Beyoğlu Yatırımcılar Grubu ile katılma kararı aldık” dedi.

Beyoğlu'nun çoğulcu yaşama kültürü, uyum ve hoşgörüsü dünyaya ilham verecek

Demircan sözlerine şöyle devam etti: “Hep birlikte; geçmiş ile geleceği, modern ile geleneği buluşturan Beyoğlu'nun yeni yatırım projelerini, Fransa'da yabancı yatırımcılara arz edeceğiz.  Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa, Örnektepe başta olmak üzere, 35 firma ve 47 projeyle katılıyoruz. Her şeyden önce en değerli hazinemiz birlikte geliştirdiğimiz yaşam modelidir. Beyoğlu'nun tesis ettiği farklılık ve çoğulcu yaşama kültürü, uyum ve hoşgörü dünyaya ilham verecek kudrettedir. Projelerimizin hepsinde esas ilkemiz; Beyoğlu'nu Beyoğlu yapan bu ruhu yaşatmak, eskiyi koruyarak, konfor ve fonksiyonellik eklemektir. ‘İş'imiz Beyoğlu gücümüz de yatırımcılarımız' dedik ve yurtdışı tanıtımlarımıza ağırlık verdik. Umuyoruz ki MIPIM'den yeni büyük yatırım haberleriyle döneceğiz.”

Dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını vurgulayan Demircan: “Şehirlerin vaat ettikleri ile insanları davet etmesi ve tercih edilir olması gerekir. Eğitim, bir şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatı ve bütün bunları dikkate alan mekânsal planlamaları da o şehrin tercih edilme sebepleri olmalıdır. İste biz Beyoğlu Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu unsurlar üzerinde şekillendirdik” dedi.
Beyoğlu'nun tıpkı geçmişte olduğu gibi gelecekte de sanatsal, kültürel aktiviteler ve turizm bakımından cazibe merkezi olacağını belirten Demircan, Beyoğlu'nun ekonomik gelişimi ile ilgili de bilgiler de aktardı. 

Beyoğlu'nda önümüzdeki 3 senede 10 milyar dolarlık bir yatırım hayata geçiyor

Demircan: “Ülkemizin en prestijli ve değerli projeleri, en büyük kentsel dönüşüm projeleri Beyoğlu'nda yükseliyor. Bölgemizde inşa edilen Türkiye'nin vitrin projeleri; Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa kentsel dönüşüm projeleriyle global yatırımcılar da yakından ilgileniyor. Yaşanan talihsiz olaylara rağmen önümüzdeki 3 yılda bölgemizde 10 milyar dolarlık bir yatırımın hayata geçmesini bekliyoruz.

Beyoğlu'nda 2004'te sigortalı çalışan sayısı 80 bin iken 2016'da bu sayı 190 bine ulaşmış durumda. Burası son 10 yılda sürekli istihdam oluşturan bir bölge haline geldi. Yine Beyoğlu'na son 10 yılda, 40 bin yeni yatak ve 11 bin yeni işletme kazandırdık. Turizme yönelik çalışmalarımızdan bizi en çok heyecanlandıran projelerden biri de Narmanlı Han. 170 yıllık İstanbul tarihine tanıklık etmiş Narmanlı Han'ın restorasyon çalışmaları devam ediyor ve yakın zamanda bitecek. Diğer taraftan Madame Tussauds ile Beyoğlu'na marka bir müze kazandırdık” dedi. 

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu Uluslararası Tanıtım için Birlik Mesajı Verdi

Toplantıda görüşlerini bildiren Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Süleymaniye'deki yenileme projesine bu sene başlayacaklarını ve MIPIM'e Beyoğlu'ndaki projelerle bir birlikte katılmanın sadece Beyoğlu için değil ülkemiz için de önemli bir tanıtım olacağını söyledi. 

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Beyoğlu'nun emlak yatırımlarında İstanbul'un en değerli bölgesi olduğunu belirtti. Polat; eskiden Beyoğlu'na takım elbise, kravat ile gelirdik. Bu bir ayrıcalıktı. Sayın Başkan Beyoğlu'na tekrar eski saygınlığını kazandırmak için çalışıyor. Bizlere de bu anlamda önemli görevler düşüyor” dedi.

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili: “Bugün Beyoğlu gerçek İstanbul'un tarihini yansıtıyor. Yatırımcılar olarak biz de bu tarihi dokuyu korumak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise MIPIM fuarına katılmanın İstanbul'un ve Beyoğlu'nun tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı. Çalık sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul'u ve İstanbul'daki herhangi bir projeyi bir yabancıya anlatırken Taksim meydanına ve Beyoğlu'na olan mesafesine göre tarif edersiniz.  Bu yüzden Beyoğlu İstanbul'un merkezidir.”

Toplantıda son olarak söz olan NEF Kurucusu Erden Timur, gelişmiş ülkelerdeki belediyecilik anlayışının Beyoğlu'nda hakim olduğunu ve Beyoğlu Belediyesi'nin birleştirici vizyonunun yatırımcıları motive ettiğini söyledi. Timur, yurtdışında ülkemize yönelik büyük bir dezenformasyon olduğunu ve bunu kırarak kendimizi doğru ifade edebilmek adına ülkemizdeki yatırımlardan bahsetmemiz gerektiğini belirterek: “Bu kapsamda Beyoğlu Yatırımcıları Grubu olarak bu fuara katılmamız ülkemizi ve kendimizi doğru ifade etmek adına önemli bir fırsattır” diyerek sözlerine son verdi.

MIPIM 2017'ye giden 6 Büyük Proje

Galataport Projesi 4500 kişiye istihdam sağlayacak

İstanbul'un denizden önemli giriş kapılarından biri olan Galataport, aynı zamanda şehrin tek turizm işletme belgesi almaya aday Kruvaziyer limanıdır. Yatırım bedeli 4,5 milyar TL olan Galataport'un toplam inşaat alanı 375.000 metrekare olurken; projenin toplam kiralanabilir alanları perakende ve yeme-içme alanı olarak 47.000 metrekare, ofis alanı olarak ise 43.000 metrekaredir. 20.000 metrekare Kruvaziyer terminali olan proje tamamlandığında 200 mağaza ve restoranın hizmet vermesi planlanıyor. Projenin yıllık yabancı ziyaretçi hedefi 7 milyon, yıllık Kruvaziyer yolcu hedefi ise 3 milyon olarak öngörülüyor. İstihdam alanında da büyük potansiyel taşıyan Galataport, proje süresince 5000, işletme döneminde ise 4500 kişiye istihdam sağlayacak. 

Tarlabaşı / Taksim 360'ın yatırım bedeli 500 Milyon Dolar

Tarlabaşı / Taksim 360 Kentsel Yenileme Projesi, Beyoğlu Belediyesi önderliğinde Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat ve Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor. Türkiye'nin kamu-özel sektör işbirliğinde gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı / Taksim 360'ın yatırım bedeli 500 Milyon Dolar olup, proje 18. Uluslararası Gayrimenkul ödüllerinde Avrupa'nın ‘'En İyi Kentsel Yenileme Projesi'' unvanını almıştır.

Projede iç mekanlarda alışveriş merkezleri, konutlar, butik otel ve pansiyonlar yer almakla birlikte alan genelinde fonksiyonlar % 52 konut alanı, % 12 ticaret, % 17 turizm ve % 14 ofis alanından oluşuyor. Tüm konutlar için yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetin yoğunlaşacağı yaya alanları yaratılıyor. 2007 yılında başlayan projede 20 bin metrekarelik alan üzerindeki 9 adada, rezidans, ofis, konut ve ticari üniteler dahil olmak üzere 952 ünite bulunuyor.

Tarlabaşı 360 Ofis Blokları 2017 ilk yarısında teslim edilecek olup, yeni rezidans ve ofis blokları olan Taksim 360'ın ise geçtiğimiz Eylül ayında Dubai Cityscape'de uluslararası lansmanı yapıldı. 

Haliçport'un yatırım bedeli 850 milyon TL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Beyoğlu İlçesi Camii Kebir Mahallesi'nde yapılması planlanan Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi 3 otel, 2 yat limanı ve iskelelerden oluşuyor. 

850 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesinde her biri 70 yat kapasiteli 2 yat limanı, 150 DTW kapasiteli 1 adet şehir hatları iskelesi (yolcu transfer amaçlı) her biri 150 DTW kapasiteli 2 adet gemi yanaşma- yolcu transfer iskelesi ve 5 yıldızlı uluslararası otel zincirleri tarafından işletilecek nitelikte toplam oda kapasitesi 700 olan; 100 odalı Hotel 1400 odalı Hotel 2 ve 200 odalı Hotel 3 isimli 3 adet 5 yıldızlı oteller yapılacak.

Piyalepaşa İstanbul Projesi, Türkiye'de özel sektör eliyle yapılan en büyük proje

Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul, 82 dönüm arazi üzerinde inşa ediliyor. Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolar yatımla hayata geçirilen proje; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Piyalepaşa İstanbul'da, 55 m²'den 207 m²'ye, stüdyodan 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 konut ve 190 adet rezidans bulunuyor.  

Sütlüce - Örnektepe Projesi, Türkiye'ye örnek olacak

Örnektepe Projesi, Beyoğlu Belediyesi ve TOKİ'nin işbirliği yaparak gerçekleştirecekleri bir pilot proje niteliğindedir. Projenin kısa zamanda tamamlanarak hayata geçmesi ve ileride gerçekleşecek yeni yapılaşmaya örnek teşkil etmesi hedefleniyor. Örnektepe'nin riskli alan ilan edilmesiyle birlikte 2,5 hektar büyüklüğünde olan alana etaplar halinde uygulamalar yapılacaktır. 1. etapta  70.424 m² inşaat (otoparklar, teknik hacimler, sığınaklar dahil) yapılması planlanmaktadır. Söz konusu inşaat alanının 34.284 m²'sinin iskan edilmesi öngörülmektedir. Bu alanın 25.491 m²'si hak sahiplerine dağıtılacak olup geri kalan kısmı yatırımcıya ait olacaktır. 

Okmeydanı, Türkiye'nin en büyük Projesi olacak 

Okmeydanı'nın, 13.06.2016 tarih 8949 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edilmesi ile bölgede çalışmalar başlatılmıştır. Riskli alan ilan edilen bölge 123,5 hektar büyüklüğünde olup yaklaşık 4.250.000 m² inşaat (otoparklar, teknik hacimler, sığınaklar dahil) yapılması planlanmaktadır. Söz konusu inşaat alanının 2.850.000 m²'sinin iskan edilmesi öngörülmektedir. Bu alanın 1.750.000 m²'si hak sahiplerine dağıtılacak olup geri kalan kısmı yatırımcıya ait olacaktır.

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu'nu oluşturan şirketler

Toki, Kiptaş, Bilgili Holding, Çalık Gayrimenkul, Polat Holding, Haliçport, Ciner Holding, Akdağlar, Özak GYO, Ege Yapı, Meydanbey, Global Gayrimenkul, Esta Constructıon, Seba İnşaat, Nef, Kapital, Polimeks, Ofton, Ak-Ka, Akfen, CVK, Maksem, Krea Gayrimenkul, İpek İnşaat, Metropolitan, Fitaş, Cher Hotel, Amplio, Arkon İnşaat, Naz Otel, Nar Yatırım, Berkolon, Akkanat, Erkul ve Ekşioğlu

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyoğlu, BIG ile MIPIM 2017'ye damga vuracak!
  • 01.03.2017 13:29

Beyoğlu, BIG ile MIPIM 2017'ye damga vuracak!

Beyoğlu Belediyesi önderliğinde kurulan BIG, Fransa'nın Cannes kentinde düzenlen ...