maritbet girişmaritbet
Beykoz'a devasa kent ormanı geliyor

Beykoz'a devasa kent ormanı geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Projesi ile 8 milyon metrekarelik devasa bir park alanı kurulacak.

Beykoz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kanuni Sultan Süleyman Ormanı'nın 29 yıllık devir protokolü, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Kanlıca Orman İşletme Müdürü Erhan Çetinkaya tarafından imzalandı.

7 DEVASA MESİRE ALANI

Elmalı Gölü çevresinde tasarlanan kent ormanı, Türkiye'nin 7 bölgesi ve illerinden esintiler taşıyacak.

Yedi devasa mesire alanından oluşacak orman, ziyaretçilere doğayla iç içe, huzur dolu bir ortamda piknik, spor gibi birçok aktiviteyi bir arada yapma imkanı sunacak.

Kent ormanına, Beykoz Belediyesi tarafından Anadolu Yakası'nın en modern nikah sarayı ve "Macera Parkı" da kurulacak. 

Anadolu'nun geleneksel kültür unsurlarının yansıtılacağı ormanda, 81 ile özgü ürünlerin satılacağı yöresel pazarın yanı sıra akülü araç ve bisiklet kiralama noktaları yer alacak.

SUNİ GÖLET YAPILACAK

İlk etap çalışmaları devam eden parkta, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından suni bir gölet de yapılıyor.

Ormanda, her türlü kutlamaların yapılacağı şölen alanının yanında göl manzarasına sahip seyir köşkü de bulunacak.

Ziyaretçilere eşsiz güzelliklerin sunulacağı gülistan, lalezar, karanfil, sümbül, gelincik, menekşe ve çiğdem isimlerini taşıyan 7 mesire alanında, bu çiçeklere özel bahçeler tanzim edilecek ve festivaller düzenlenecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı'nın Beykoz'a hayat vereceğini ifade etti.

Ormanın, Anadolu Yakası'nın en büyük, en kapsamlı şehir ormanı olacağını belirten Çelikbilek, şunları kaydetti:

"8 milyon metrekarelik devasa bir alan. Karlıtepe Mesiresi'nin 45 katı büyüklüğüne sahip. Öncelikli olarak burada ilçemizin nikah sarayı ihtiyacı karşılanacak. Yapımını etap etap tamamlayacağız. Tüm İstanbul, buradan nefes alacak. Beykoz halkı için göz kamaştıran bir yer olacak. İlçemiz ve tüm İstanbul için hayırlı uğurlu olsun."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beykoz'a devasa kent ormanı geliyor
  • 01.08.2015 15:51

Beykoz'a devasa kent ormanı geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman Kent O ...