maritbet girişmaritbet
Beşiktaş İnönü Stadı’nın yenileme projesini IMG-Doğuş yapacak!

Beşiktaş İnönü Stadı’nın yenileme projesini IMG-Doğuş yapacak!

Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilen imza törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Berk Hacıgüzeller, Umut Güner ve Berkan Gocay ile IMG Başkanı Michael Dolan ile şirketin diğer yetkilileri katıldı

 

Beşiktaş Kulübü, IMG-Doğuş ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilen imza törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Berk Hacıgüzeller, Umut Güner ve Berkan Gocay ile IMG Başkanı Michael Dolan ile şirketin diğer yetkilileri katıldı.

Törende konuşan siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, "Genel kamuoyunun beklentisi statla ilgili. Anlaşmanın esas bacağı pazarlama ve 'marketing' ile ilgili" dedi.

Bugün kendisi ve kulüp için önemli bir gün olduğunu ifade eden Fikret Orman, "Ben ve arkadaşlarımın çok arzu ettiği bir gelişmenin ilk adımını atıyoruz. Dünyada spor konusunda marketing ve eğlence konularında en önemli şirketlerden biri olan IMG ile Doğuş'un yaptığı işbirliğinin ilk imzasını biz atıyoruz. Çok mutluyuz. Dünyanın globalleştiği bir dönemde dünya çapında bir oyuncu halini almamız lazım" diye konuştu.

Bu işte uzman olan bir kuruluşla birlikte, kendilerinin uzman olmadığı dallarda işbirliği içine girdiklerini kaydeden Fikret Orman, şöyle konuştu:

"Uzun dönemli bir anlaşma olacak. Anlaşmanın en önemli tarafı pazarlama tarafıdır. Beşiktaş İnönü Stadı'nı yenileme projemiz var. Projede geliştirme kısmını onlarla beraber yapacağız. Uzun birlikteliğin ilk adımını atıyoruz. Kendim ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına böyle bir anlaşmaya zemin oluşturduğumuz ve ilk adımı attığımız için çok mutluyuz. İyi bir başlangıcın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

İyi niyet anlaşması

Başkan Orman, bugün imzaladıkları sözleşmenin iyi niyet anlaşması olduğunu dile getirdi.

Tam kontratı bir süre sonra imzalayacaklarını kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Süreç itibariyle 10 senelik anlaşma. Detaylarıyla ilgili bilgiyi daha sonra açıklarız. Bütün anlaşma imzalandıktan sonra kamuoyuna bilgi olarak verilir" dedi.

Soru-cevap bölümünde anlaşmanın statla alakalı düşünülmemesi gerektiğini yineleyen Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'IMG'nin özellikle internet sayfasına bakılmasını rica ediyorum. Bir stat geliştirme şirketi değil. İnanılmaz bilgi birikimi olan, sporun her dalında olan ve uzman bir kurum. Biz sadece statla alakalı çalışma yapmıyoruz. Onların birikimlerini transfer ediyoruz."

Toplantıda stat maketinin olmadığının hatırlatılması üzerine Fikret Orman, "Stadın maketi heyecanlandıran bir konu. Ben bu konularda konuşmayı sevmiyorum. Hazır olduğunda görülür" dedi.

Dolan: "Anlaşma tarihi bir önem taşımakta"

IMG Başkanı Michael Dolan ise Doğuş Grubu ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin ardından Beşiktaş ile yaptıkları anlaşmanın tarihi bir önem taşıdığını kaydetti.

Dolan, Türkiye'ye geldiklerinde ülkenin ve İstanbul'un tarihi yönünü gördüklerini belirterek, "Bu bizi ciddi anlamda etkiliyor. New York'a baktığınız zaman 100-200 yaşında binalar var. Ancak kendi başlarına tarih içermiyorlar. Türkiye bu şekilde değil" dedi.

Beşiktaş'ın Türkiye'nin en eski kulübü olduğunu hatırlatan Michael Dolan, "Başarılı kulüplerden biri. Taraftarları statta ciddi ses çıkarıyor. Kulübün ticari hakları, stadın yönetimi ve gelişimi, oyuncuların gelişmesi ve başka konularda yardımcı olmak üzere buradayız. Bizim deneyimlerimiz başarıyı yukarı çekecektir. İstanbul, futbol ve Türkiye adına Türkiye'de devrim gerçekleştirmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Anlaşmanın kapsamı

Beşiktaş ile IMG-Doğuş işbirliği arasında gerçekleştirilen anlaşma ile iki taraf birçok konuda birlikte çalışacak.

IMG-Doğuş Ortaklığı'nın ilk resmi girişimi olan anlaşmanın, stat projesinin tasarımı ve geliştirilmesi, stat yönetimi, stadın farklı ticari faaliyetlerle ilgili olarak kullanılması sonucunda ek gelir yaratılması, kulübe ait ticari hakların satışı (sponsorluk, reklam, loca ve VIP koltuk satışı) konularda işbirliği yapılmasını kapsadığı bildirildi.

Anlaşmanın ayrıca, yapılması planlanan yeni sezon hazırlık kampının geliştirilmesine katkı sağlaması ve var olan Futbol Altyapı Akademisi'nin dünya standartlarına ulaştırılması için Beşiktaş Kulübü ile ortak projeler geliştirilmesini içerdiği de belirtildi.

Diğer yandan toplantı sonunda Michael Dolan, Fikret Orman'a küçük bir kartal maketi hediye etti.

Toplantı sonrası derbi sohbeti

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, toplantının ardından basın mensuplarıyla Fenerbahçe ile oynanacak derbi mücadelesi ile ilgili sohbet etti.

Sarı-lacivertli takımda Alex'in kadro dışı kalmasının hatırlatılması üzerine Orman, "Biz kendi iç işlerimize bakarız. Başka takımda oyuncu kadro dışı kalmış bizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Derbi maçına gidip gitmeyeceği yönündeki soru üzerine Fikret Orman, "Fenerbahçe maçına tabii ki gideceğim. Uzun süreli rekabet var. Bize yemek teklifi gelmedi. Gelirse niye gitmeyelim? Onlar bizim dostumuz. Rekabet sahada olur" diye konuştu.

Öte yandan Orman, BJK İnönü Stadı'nın yapımını kendilerinin üstleneceğini söyledi.

Başkan Orman, durumunda değişiklik olmayan Portekizli futbolcu Quaresma konusunun ise tamamen finans ve disiplinle alakalı olduğunu, kendisini ilgilendirmediğini sözlerine ekledi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnönü Stadı son hali ve Vodafone Arena Beşiktaş'tan kareler
  • 22.10.2013 14:17

İnönü Stadı son hali ve Vodafone Arena Beşiktaş'tan kareler

İnönü Stadı'nın yıkımına devam edilirken stadyumun çevresi Vodafone logolarıyla ...

Beşiktaş İnönü Stadı’nın yıkımı sırasında yangın çıktı!
  • 12.09.2013 09:25

Beşiktaş İnönü Stadı’nın yıkımı sırasında yangın çıktı!

Yıkımı devam eden Beşiktaş İnönü Stadı'nda, ofis olarak kullanılan kısımda çıkan ...

Beşiktaş İnönü Stadı'nın altından deniz çıktı!
  • 24.08.2013 12:23

Beşiktaş İnönü Stadı'nın altından deniz çıktı!

Beşiktaş ile Vodafone arasındaki sponsorluk anlaşmasının ardından stadın yıkımı ...

İnönü Stadı Iron Maiden konseri ile elveda dedi!
  • 27.07.2013 09:52

İnönü Stadı Iron Maiden konseri ile elveda dedi!

Yıkımı devam eden Beşiktaş İnönü Stadı, Iron Maiden konseriyle son kez bir etkin ...

Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda yıkım çalışmaları devam ediyor!
  • 25.07.2013 12:37

Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda yıkım çalışmaları devam ediyor!

Yeniden yapımı için çalışmalara başlanan BJK İnönü Stadı'nda yıkım işlemleri dev ...

İnönü Stadı'nın inşaatından tarihi eser kalıntıları çıktı! İnşaat duracak mı?
  • 24.07.2013 09:26

İnönü Stadı'nın inşaatından tarihi eser kalıntıları çıktı! İnşaat duracak mı?

İnönü Stadı'nda yıkım çalışmaları sırasında ortaya çıkan tarihi eserleri inceley ...