maritbet girişmaritbet
Beşikdüzü'nde sular çekildi felaket ortaya çıktı!

Beşikdüzü'nde sular çekildi felaket ortaya çıktı!

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi’ne son yüzyılın en fazla yağışı yağdı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, normal yağış oranının 4 katı yağış düştüğünü söyledi. Beşikdüzü'nde sel ve heyelan felaketi yaraları sarmaya çalışırken, vatandaşlar elektrik ve su olmadığını söyleyerek isyan etti.

Beşikdüzü

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'ne son yüzyılın en fazla yağışı yağdı. Felaket sular çekilince ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, normal yağış oranının 4 katı yağış düştüğünü söyledi. Beşikdüzü'nde sel ve heyelan felaketi yaraları sarmaya çalışırken, vatandaşlar elektrik ve su olmadığını söyleyerek isyan etti. 

Beşikdüzü'nde biriken suların boşaltılması ve çamurla kaplanan alanların temizlenmesi için başlatılan çalışmalar devam ederken, yöre sakinleri yaşananların alt yapı yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek belediyeye eleştiriler yöneltti. 

Beşikdüzü

Vatandaşlar, belediyenin Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi Projesi kapsamında teleferik için harcayacağı 50 milyon lirayı alt yapıya yatırmasını istedi.  Dün etkili olan şiddetli yağış sonrasında Ağasar deresi ve başka küçük derelerin taşması ile adeta göle dönen Beşikdüzü ilçe merkezinde suyla dolan ve çamurla kaplanan alanlar iş makineleri ile temizleniyor, ulaşıma kapanan yollar açılıyor. 

Yöre sakinleri de ev ve iş yerlerini, zarar gören eşyalarını temizlemek, kurtarabilmek için çaba harcıyor. Elektrik olmayan, su tesisatı da zarar gören ilçede ihtiyaç sahiplerine araçlarla su dağıtılıyor. 

Beşikdüzü

'ALLAH'IN BİR İKAZI'

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ise ilçede ulaşım ve su sorunun çözülmeye çalışıldığını belirterek "Doğal afet cenabı Allah'ın bizlere bir ikazıdır. Gerçekten ilçemizde ve Beşikdüzü ilçemizde bu tür afetler zaman zaman oluyor. Her iki ilçede de normalin üstünde son yüzyılın en fazla yağmurunun düştüğü Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından söyleniyor. 

Beşikdüzü

Su irsaliye hattımız yıkılan köprülerle yıkıldığı için ilçemizde içme suyu sorunu yaşanmakta. Bu sorunu gidermek için Trabzon TİSKİ daire başkanımız burada, İller Bankası'ndan arkadaşlarımız burada. İlçemize gelen su grup suyu olduğu için anında buraya geldiler.

Suyu ilçeye biran önce vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Şuan iki mahallemize su verebiliyoruz ama ilçe genelinde şuan su yok” ifadelerini kullandı. 

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ: 300 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde dün yaşanan sel nedeniyle kente gelen Canikli, Beşikdüzü ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı, vatandaşlara "geçmiş olsun" diledi.

Beşikdüzü

Canikli, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, altyapı sisteminin kaldıramayacağı kadar yağış düştüğünü belirterek, "Normalde 80-85 kilogram metrekareye düşen yağış ortalaması, 300 kilogram olarak düştü. Tabii altyapının dayanması mümkün değil buna." ifadesini kullandı. Maalesef bu tür afetlerin yaşandığına işaret eden Canikli, "Esasında Karadeniz'de, burası da dahil olmak üzere Beşikdüzü de, dere ıslahlarının önemli bir bölümü tamamlandı. Yani onlar yapılmamış olsaydı bu tür yağışlar çok daha büyük tahribatlara, can kayıplarına, Allah korusun, yol açardı. Bütün tedbirlere rağmen maalesef engellenemiyor. Azaltılıyor, çok daha büyük boyutlara ulaşması engelleniyor ama tamamen sıfırlanması maalesef sağlanamıyor." diye konuştu. 

Beşikdüzü

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Yaşanan selde suyla dolan evi ve eşyaları hasar gören yöre sakinlerinden Şevki Ataman, "Bir anda her taraf suyla kaplandı. Doktora gitmiştik, dönüşte evimize giremedik. Suyla dolan ev ve eşyalarımız kullanılamaz halde" dedi. Yaşananların alt yapının yetersizliğinden kaynaklandığını anlatan emekli subay Osman Cinel ise, belediyenin teleferik projesi için 50 milyon harcanacağını hatırlattı, "Bu para ilçenin alt yapsına harcansın. Halimiz çok kötü. Rögarlar açılmış olsaydı bu felaket olmazdı" diye konuştu.

Beşikdüzü

PERİŞAN HALDEYİZ

Fırın sahibi olan Olgun Kara da, "Perişan bir haldeyiz. Fırında unlarımız su altında kaldı. Dünden beri uğraş veriyoruz. İçeriye giremiyoruz. İş yerinin önü aşırı yağış sonucu çöktü ve tehlike arz ediyor. Acil yardım bekliyoruz" diyerek dert yandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor
  • 21.07.2023 10:18

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanes ...

Trabzon tarihi vilayet binası, aslına uygun olarak hizmet vermeye hazırlanıyor
  • 07.04.2021 11:04

Trabzon tarihi vilayet binası, aslına uygun olarak hizmet vermeye hazırlanıyor

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaklaşık 2 ay önce ihale süreci tamamlanan ve yer ...

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor
  • 05.09.2019 13:53

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor

Turizm sezonunun sona ermesinin ardından Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan ...

Karadeniz Bölgesi'nde İklim Değişikliği Eylem Planı'nda başlangıç noktası
  • 16.07.2019 15:47

Karadeniz Bölgesi'nde İklim Değişikliği Eylem Planı'nda başlangıç noktası

Karadeniz Bölgesi’nde dere yatakları ve riskli bölgelerdeki kentsel dönüşüm çalı ...

Bakan Kurum Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladı
  • 13.07.2019 17:09

Bakan Kurum Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında ...