maritbet girişmaritbet
Berlin'in ilk yurt dışı ticari temsilciliği İstanbul'da açıldı

Berlin'in ilk yurt dışı ticari temsilciliği İstanbul'da açıldı

Berlin ve Türkiye'de yatırım yapmak isteyen şirketlere destek vermek amacıyla Berlin'in ilk yurt dışı ticari temsilciliği İstanbul'da açıldı.

Berlin Eyaleti Ticaret, Teknoloji ve Araştırma Bakanlığı himayesinde kurulan Berlin Eyaleti Ticari Temsilciliği, Tarabya'daki Alman-Türk Ticaret Odasında, Alman-Türk Enerji İş birliğinin Enerji Sekreteri Zafer Koç yönetiminde Türk şirketlere ve girişimcilere danışmanlık hizmeti verecek.

Berlin Ticaret, Teknoloji ve Araştırma Müsteşarı Hans Reckers, söz konusu temsilciliğin açılış toplantısında, Türkiye'nin Alman ekonomisinin en önemli ticari ortakları arasında yer aldığını, 2009-2014 yılları arasında yüzde 32 büyüme kaydeden Berlin'in ihracatında Türkiye'nin payının 155 milyon avro olduğunu söyledi.

Sanayi metropolü olan Berlin'in Avrupa'ya açılmak için başlangıç noktası olarak çok talep gördüğünü vurgulayan Reckers, "Yabancı yatırımcılar arasında da Türkiye yüzde 14'lük pay ile ikinci sırada yer alıyor. Berlin'de faaliyet gösteren Türk firma sayısı 5 bin 400." dedi.

Reckers, bu kapsamda uzun süredir iki ülke arasında devam eden ilişkilerin bir parçası olarak, Berlin'in ilk yurt dışı ticari temsilciliğini İstanbul'da açmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak, "Temsilcilik, Berlin ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek adına buluşma noktası olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Oda olarak seyahat kısıtlamalarının ortadan kalkmasını istiyoruz"

Alman-Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nöther ise vize konusunun iyi yolda olduğunu, oda olarak seyahat kısıtlamalarının yavaş yavaş ortadan kalkmasını istediklerini söyledi. 

Berlin Ticaret Ofisi Temsilcisi Zafer Koç da Berlin Eyaleti Ticari Temsilciliği aracılığıyla Türkiye'deki şirketler, dernekler, odalar ve siyasetçiler ile doğrudan iletişim kurup ilişkilerini pekiştirmek; Berlin'in pazar yapısı ile yatırımlar için çok güçlü ve doğru bir adres olduğunu anlatmak istediklerini belirtti.

Koç, Berlin'in, markasını yurt dışına taşıyarak global bir oyuncu olma yolunda hedefi bulunan şirketler için çok doğru bir başlangıç noktası olduğunu, açılan temsilciliğin de şirketlere bu amaç doğrultusunda çok iyi bir çözüm ortağı olacağını ifade etti.

Temsilciliğin fonksiyonu

Berlin Eyaleti Ticari Temsilciliği, Berlin'e potansiyel Türk yatırımcıları kazandırma, Berlin'deki Alman şirketlere Türkiye pazarını keşfetmeleri, yeni iş bağlantıları kurmaları konularında destek verecek. 

Temsilcilik girişimcilere, lokasyon ve yatırım koşulları, şirket kuruluşu ve iş ortağı arayışı, bakanlıklar ve resmi makamlar ile iletişim kurma, hukuk, muhasebe, sigorta, vergi, finansman, gayrimenkul kiralama, iş kültürü, fuar ve organizasyon katılımı gibi birçok konuda da profesyonel destek sağlayacak.

Tüm bu hizmetler projenin kapsamına göre ücretsiz olarak verilebilecek.

Berlin Ticari Temsilciliği, İstanbul'da Berlin eyaletinin resmi temsilcisi olarak görev yapacak.

Yorum Yaz