maritbet girişmaritbet
Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali için tarih verdi!

Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali için tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk reaktörünü 2023'te devreye almayı hedeflediklerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin, "İlk inşaat sürecine 2017'de başlamayı hedefliyoruz. Çünkü 2023'te Cumhuriyetin 100'üncü yılında ilk reaktörü devreye alma hedefimiz var." dedi.

Bakan Albayrak, Mersin Şehir Hastanesi'nin açılış törenine katılmak üzere geldiği kentte, helikopterle Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu.

Projeyle ilgili yetkililerden bilgi alan Albayrak, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek kalemde, gelmiş geçmiş en büyük yatırımı olduğunu söyledi. 

Bakan Albayrak, bu yatırımın Türkiye'nin 60 yıllık rüyası, hayali ve en önemli projesi olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Evvelsi yıl, 24 Kasım'da Rusya ile yaşanan o problemden sonraki sürecin ardından, son aylardaki normalleşmeyle birlikte çalışmalar yeniden hızlandı. 2017 itibariyle de ivme kazanan çalışmaları yerinde takip etme noktasında bu gözlem için yaptığımız ziyaretlerden bir tanesi bu ziyaret. Tabii ki ufak tefek eksiklikler de olsa ümidimiz odur ki istediğimiz iş gücüne ve hıza kavuşması noktasında her kesim ve her paydaş gerekli çalışmaları ortaya koyacak."

"İlk reaktörü 2023'te devre alma hedefimiz var"

Albayrak, projeyi yürüten firmaların çok yoğun bir çalışma sürdürdüğünü vurgulayarak, "Ümidimiz odur ki 2017'de çok önemli adımları atacağız." ifadesini kullandı.

İnşaat, limanların dizaynı, tasarımı ve diğer çalışmalar hakkında bilgi veren Albayrak, şunları kaydetti:

"İlk inşaat sürecine 2017'de başlamayı hedefliyoruz. Çünkü 2023'te Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ilk reaktörü devreye alma hedefimiz var. Nükleer santral hedefi sadece Türkiye'nin elektrik anlamında, kaynak çeşitliliği, arz güvenliği, Türkiye'nin bu teknolojiyle birlikte, enerji alt yapısını geliştirme noktasında bizim için önemli bir kaynak değil. Aynı zamanda Türkiye'nin birçok teknolojiyi, ileri çerçevede baktığınızda, nükleer tıptan tutun uzay teknolojilerine kadar, ileri sanayiden tutun tarıma kadar teknolojik anlamda, sektörel anlamda, barışçıl nükleer teknolojiye dayalı ürünün Türkiye'mizde gelişmesi açısından çok önemli bir teknoloji. İnşallah biz bunu Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması hedefi noktasında da sonuna kadar çalışarak devreye almak için önemli bir mesai ortaya koyuyoruz ve koyacağız. İnşallah bu yatırımlar Türkiye'nin AK Parti iktidarında çok büyük ve çılgın projeleri devreye aldığı, birçok başarı hikayesinin altın sayfalara geçtiği yatırım olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçecek. Biz de gece gündüz demeden arkadaşlarla bu yatırımların hayata geçmesini için çalışacağız."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir gecikme olmayacak"
  • 12.03.2022 12:45

"Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir gecikme olmayacak"

Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili konuşan Bakan Dönmez projede gecikme olmayaca ...

"Yeni nükleer güç santrallerimiz için hazırlıklara başlayacağız"
  • 09.11.2021 16:58

"Yeni nükleer güç santrallerimiz için hazırlıklara başlayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akkuyu'nun ardından süratle 2'nci, hatta 3'üncü nükleer ...

'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi'
  • 29.09.2020 13:31

'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin 2021-2023 yıllarını ...

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi
  • 12.12.2018 18:11

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye Sermaye Piyasaları Birilği'nin ...

"Normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz"
  • 09.10.2018 16:30

"Normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Spekülatif atakların özellikle kurda ned ...

"Türkiye'nin en büyük projesi burada gerçekleştiriliyor"
  • 04.04.2018 11:15

"Türkiye'nin en büyük projesi burada gerçekleştiriliyor"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Türkiye'nin önünü a ...