maritbet girişmaritbet
Bennu Gerede'nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları, Sanko Sanat Galerisi'nde!

Bennu Gerede'nin Blue’Safe Mavi Kale fotoğrafları, Sanko Sanat Galerisi'nde!

Blue’Safe Mavi Kale markasının ısı yalıtımının enerji verimliliğine katkısını anlatmak için hayata geçirdiği Yalıtımın Mavi Yüzü fotoğraf sergisi, Anadolu yolculuğuna Gaziantep’te devam ediyor. Ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede’nin çektiği yalıtım temalı fotoğraflar, 28 Haziran – 12 Temmuz 2013 tarihlerinde Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde izlenebilecek

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Blue'Safe Mavi Kale markası, enerji verimliliğinin önemini sanatsal bir dille ortaya koyan Yalıtımın Mavi Yüzü fotoğraf sergisini Gaziantep'e taşıyor. Türkiye'yi il il gezerek ısı yalıtımıyla elde edilebilecek enerji tasarrufunu anlatan mavi fotoğraf kareleri, 28 Haziran – 12 Temmuz 2013 tarihlerinde Gaziantep SankoSanat Galerisi'nde sanatseverlerlebuluşuyor.  Sergide, ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede'nin birbirinden çarpıcı fotoğraflarınaaynı konseptle hayata geçirilen fotoğraf yarışmasının eserleri eşlik ediyor.

Yalıtımın hayatı nasıl sarıp sarmaladığını ziyaretçilere gösteren Yalıtımın Mavi Yüzü sergisinde yer alan Bennu Gerede'nin fotoğrafları, yalıtım ürünlerine sanatsal bir bakış açısı getiriyor. Binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri fotoğraflarda kimi zaman bir şezlong, kimi zaman bir kaykay kimi zaman da bir köpek kulübesi olarak karşımıza çıkıyor.Yalıtımın Mavi Yüzü sergisini diğer fotoğraf sergilerinden ayıran ilginç bir özellik de bulunuyor. Tüm fotoğraflar, mavi ısı yalıtım levhalarına basılmış olarak sergileniyor.

Blue'Safe Mavi Kale sözcülerinden Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaşprojeyle ilgili şunları söyledi: “Küresel ısınma, sanayileşme ve artan dünya nüfusu enerji kaynaklarının hızla tükenmesine neden oluyor. Bu gidişe dur demek için hepimizin yapabileceği birçok şey bulunuyor. Bunların başında da evlerimizde enerjinin yüzde 80 gibi en büyük kısmını harcadığımız ısıtma ve soğutma amaçlı tüketimden tasarruf etmek geliyor. Biz de Blue'Safe Mavi Kale olarak yıllardır ekolojik sürdürülebilirlik adına hayata geçirdiğimiz projelere bir yenisini daha ekledik. Halkı ısı yalıtımıyla sağlanabilecek enerji tasarrufu hakkında bilinçlendirmek için Yalıtımın Mavi Yüzü projesini hayata geçirdik. Gelecek için mavi karelerin yer aldığı fotoğraf sergimizi Türkiye'nin tüm bölgelerinde gezdirerek halk nezdinde ısı yalıtım bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar sergilerden aldığımız tepkilerin hep pozitif yönde olması da bizim açımızdan son derece mutluluk verici ve teşvik edici” diye konuştu.

Türkiye'de sergiyi gezdirmedikleri bölge bırakmayacaklarını söyleyen Blue'Safe Mavi Kale sözcülerinden Mardav Genel Müdürü Levent Pelesen;“Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji verimliliği konusunda çok önemli adımlar atılıyor. Bir devlet politikası olarak enerji verimliliğinin benimsenmesi ve bu konudaki çalışmalar büyük önem taşıyor. Blue'Safe Mavi Kale olarak enerji verimliliğini kurulduğumuz günden beri en önemli misyonumuz olarak benimsemiş ve bu konuda birçok proje hayata geçirmiş bir markayız. Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede'nin ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz Yalıtımın Mavi Yüzü projesi de bu amaçla hayata geçirdiğimiz projelerden biri. Bugüne kadar 7 il ve 12 AVM gezdirdiğimiz sergimiz aracılığıyla ulaştığımız insanlara,ısı yalıtımıyla doğayı koruyarak da binalarını ısıtıpsoğutabileceklerinive faturalarından yüzde 50 tasarruf elde edebileceklerini anlatmaya çalışıyoruz. Yeni durağımız olan Gaziantep'te bize ev sahipliği yapan Gaziantep Sanko Sanat Galerisi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Bu ilgi çekici sergiyi izlemek üzere tüm Gazianteplileri 28 Haziran – 12 Temmuz 2013 tarihlerinde Gaziantep Sanko Park AVM'de bulunanSanko Sanat Galerisine bekliyoruz” şeklinde açıklamalar yaptı.

Kısaca Blue'Safe Mavi Kale

Blue'Safe Mavi Kale markası, yapı sektörünün lider firmalarından Dow Chemical, Kalekim A.Ş.,Mardav A.Ş. ortaklığı ile 2004 yılında pazara sunuldu. Isı yalıtımı alanında ihtiyaç duyulan tüm bileşenleri bünyesinde barındıran bir paket sistem olarak geliştirilen Blue'Safe Mavi Kale, her türlü yapıya kolayca uygulanabilecekçözümler sunuyor. Blue'Safe Mavi Kale paket sistemi; ısı yalıtımı levhası, yapıştırma harcı, sıva, file, dübel, PVC, köşe profili ve son kat dekoratif kaplama gibi dış cephe kaplaması ile ilgili tüm malzemeleri bir araya getiriyor. Blue'Safe Mavi Kale paket sistemi, Avrupa Standart Hazırlama Organizasyonu (EOTA) tarafından gerçekleştirilen 30 yıllık yaşlandırma ve performans testlerinden başarıyla geçerek ETAG 004 Belgesi'ni almaya hak kazanarak kalitesini ortaya koydu. Blue'Safe Mavi Kale, ısı yalıtımı sektöründe dünyada ve Türkiye'de ürünlerine 10 yıl, uygulama çalışmalarına da 2 yıl da garanti veren ilk marka. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!
  • 03.01.2024 15:09

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kalıcı konut çalışmaları k ...

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi
  • 12.12.2023 15:22

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremde hasar gö ...

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:34

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!

Kilis'te inşa edilen ve Aralık ayı içerisinde teslimatı beklenen konutların örne ...

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:23

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!

Kilis'te 2 bin 340 deprem konutunun yapımı sürüyor. Aralık ayı sonuna kadar 1045 ...

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 28.11.2023 16:15

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Gaziantep İslahiye'de inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görselleri g ...

Deprem konutlarının peyzajı ve donatıları büyüledi!
  • 28.11.2023 16:03

Deprem konutlarının peyzajı ve donatıları büyüledi!

Gaziantep İslahiye'de inşası devam eden ve tamamlanan deprem konutlarının peyzaj ...