maritbet girişmaritbet
Belediye, pazar yerinin çatısında elektrik üretecek

Belediye, pazar yerinin çatısında elektrik üretecek

Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçe belediyesince, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki pazar yerinin çatısına kurulan güneş enerji santrali hizmete sunuldu

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, düzenlenen törende, enerji ihtiyacının yerli kaynaklardan karşılanması için gösterdiği gayretlerden dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a teşekkür etti. 

Türkiye'nin enerji politikalarının ve stratejilerinin, ithalatı kesmek ve olabildiğince yerli kaynaklara yönelmek olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bunun bir pazar yerinde uygulanmış olması önemlidir. Yamula Barajını yaptığımızda 25 milyon metrekarelik kamulaştırma yaptık. Bu kamulaştırmanın tabii ki farklı faydaları da var ama bu güneş kolektörleri de hiçbir masraf yapmaksızın pazar yerinin çatısının üzerine kurulmuştur" dedi.

Yıldız, Kayseri'de yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlardan örnekler vererek, tükettiğinden fazlasını üreten bir il oluşturmaya çalıştıklarını anlattı. 

DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLACAK

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel de güneş enerji santralinin diğer belediyelere de örnek olacağını ve kısa sürede Türkiye'de yaygınlaşacağına inandığını ifade etti.

AK Parti'li belediyelerin başarısının herkesçe bilindiğini dile getiren Karayel, şöyle konuştu:

"Biz de hükümet olarak bu sırada 3 önemli konu üzerinde çalışıyoruz. Birincisi, Sayın Başbakanımız en kısa sürede yapılacak işleri açıkladı. Bunların yüzde 80-90'ını yerine getirmiş bulunuyoruz. İkinci önemli meselemiz yeni anayasa çalışmalarıdır. Ülkemizi yeni koalisyon risklerinden kurtaracak yeni ve sivil bir anayasanın yapılması için çalışmalar başlamıştır. Üçüncü önemli meselemiz ise terörle mücadeledir. Terörle mücadele bütün kararlılığıyla, bütün hızıyla devam etmektedir. Bu üç ana başlık ve diğer başlıklar altında gerçekleştireceğimiz hizmetler, ülkemizin enerjisini artıracak ve bu enerjiyi kalkınmaya, gelişmeye yöneltecektir." 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise 1 milyon 830 bin liraya mal olan güneş enerji santralinden şimdiden para kazanmaya başladıklarını söyledi. 

Santrali çok uygun fiyata mal ettiklerini belirten Büyükkılıç, "Kayseri'de güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren bir fabrikanın olması, panellerin burada üretiliyor olması bizleri keyiflendirmektedir. Üstelik bunun Melikgazi Belediyesinin sınırlarındaki organize sanayi bölgesinde olması bizim için ayrı bir övünç kaynağıdır" dedi.

Büyükkılıç, Keykubat ve Gökkent mahalleleri ile Eskişehir Bağları bölgesindeki pazar yerlerinin çatısına da güneş enerji santralleri kuracaklarını bildirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, K Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu da katıldı. 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde, 7 bin 200 metrekare büyüklüğündeki pazar yerinin çatısına 3 bin güneş kolektörü kullanılarak kurulan güneş enerjisi santrali, yılda 900 bin kilovatsaat elektrik üretecek. Üretilen enerji ise Kayseri Elektrik Perakende Satış AŞ (KEPSAŞ) tarafından satın alınacak. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Belediye, pazar yerinin çatısında elektrik üretecek
  • 13.02.2016 17:00

Belediye, pazar yerinin çatısında elektrik üretecek

Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçe belediyesince, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndek ...