maritbet girişmaritbet
BDDK’nın merkezi İstanbul oldu

BDDK’nın merkezi İstanbul oldu

BDDK teşkilat, işleyiş, yönetim, görev, yetki ve sorumlulukları belirlendi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) teşkilat yönetmeliği değiştirilerek kurumun merkezi Ankara'dan İstanbul'a alındı.Taşıma gerçekleşinceye kadar merkez geçici olarak Ankara'da kalacak. BDDK Teşkilat Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, kurum ayrıca, düzenlemekle görevli olduğu alanın yoğun olduğu iki temsilcilik açabilecek. Bilgi Edinme Daire Başkanlığı'nın yerine Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanlığı kuruldu. Kurumun ana hizmet birimleri, Bilgi Sistemleri Uyum Daire Başkanlığı, Denetim Daire Başkanlıkları, Düzenleme Daire Başkanlıkları, Ekonomik Değerlendirmeler Daire Başkanlığı, Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanlığı, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Risk Yönetimi Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Uygulama Daire Başkanlıkları ile Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı oldu.

Yönetmelik kapsamında sınırları açıkça belirtilmek şartıyla, Başkan ve başkan yardımcıları yetkilerinin bir kısmını alt kademelere devredebilecek. Yetki devrinin yapılmış olması, devredenin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacak.

FinansGündem

Yorum Yaz