maritbet girişmaritbet
Bayramda yapılacak en iyi 10 aktivite

Bayramda yapılacak en iyi 10 aktivite

Ramazan Bayramı’na az kaldı. Resmi tatilin dokuz güne uzatılması eş-dost, akrabalarla bayramlaşmadan sonra tatil yapmak için iyi bir fırsat.

Deniz, yemek, kültür, doğa, eğlence… Seçenek çok. Jürimiz tam da bugünlerde yapabileceğiniz en iyi aktivite tatilini sizin için seçti.

1- BABADAĞ'DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ / MUĞLA

Adrenalin tutkunları... Gün batımında Fethiye'nin en yüksek noktası olan Babadağ'daki üç pistten birinden atlayıp Ölüdeniz üzerinde havada süzülerek Belcekız plajına iniliyor. Organizasyonu düzenleyen bir kaç tane firma var.

2- VİZESİZ CENNET: DİPKARPAZ / KIBRIS

Kuzey Kıbrıs'ın Hatay'a bakan burnundaki cennet el değmemiş doğası ve sessizliğiyle huzur vaat ediyor. Nilay Örnek, “Muhteşem Altınkum Plajı'nda tatilin tadını çıkarırken kumsaldaki evlerde konaklayabilirsiniz” diyor. Gelmişken Apostolos Andreas Manastırı'nı mutlaka gezin.

3- Gastronomi ve kültür: ANTAKYA GEZİSİ

Ramazanın ardından Türkiye'nin lezzet ve kültür başkentlerinden Hatay'a gitmeye ne dersiniz? 2 bin yıllık mozaiklerin bulunduğu Zeugma Mozaik Müzesi ve Habib-i Neccar Camii'ni gezerken künefe, muhammara, tahinli patlıcan gibi sayısız lezzet sizi bekliyor olacak.

4- Bulutların üzerinde: POKUT YAYLASI / RİZE

Yazın sıcaktan kaçıyorsanız sığınacağınız liman burası. 1800 metre yükseklikteki yemyeşil doğada, bulutların bir deniz gibi akıp gittiğini seyredin. Yakındaki Hazindak ve Sal yaylalarına da mutlaka uğrayın. Konaklamak için dört tesis var.

5- Mor dünyanın içinde: LAVANTA HASADI / ISPARTA

Büyüleyici güzellikteki mora boyanmış lavanta bahçelerinde dolaşmak ve hasadına katılmanın tam zamanı. Temmuzun sonuna kadar süren bu güzelliği görmek için Isparta'nın Kuyucak Köyü'ne gitmelisiniz. Burası Türkiye'nin lavanta ihtiyacının yüzde 93'ünü karşılıyor.

6- İmparatorlukların kalbi: TARİHİ YARIMADA GEZİSİ / İSTANBUL

Binlerce yıllık tarihiyle üç imparatorluğun kalbinde yolculuğa çıkın. Topkapı Sarayı, Süleymaniye Camii, Yerebatan, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii akla ilk gelenler. Şehir hatları vapurunda günbatımında yarımadayı seyretmeden eve dönmeyin.

7- Rüzgârı hissedin: AKYAKA'DA KITEBOARD MUĞLA

Üç kilometrelik sahili, sığ suları, temiz suyu ve termal rüzgârıyla spor ve eğlence dolu kiteboard (rüzgâr sörfü) için Akyaka çok uygun. Gün boyu süren eğlencenin ardından buz gibi Azmak'a dalıp serinleyebilirsiniz.

9- TOROSLAR'DA CİP SAFARİ / ANTALYA

Gözü yüksekte olanlar, dağa, tepeye, maceraya gönül verenler bu aktivite tam size göre! Toroslar'ın eşsiz manzarasında sevdiklerinizle 4, 6 ya da 8 kişilik ciplerle safari yapmak için harika rotalar var. Dilerseniz off-road cipleri siz sürün.

10- BİSİKLETLE GÖKOVA KÖRFEZİ / MUĞLA

Halikarnassos'tan başlayan 295 km'lik rota, eşsiz körfez manzarası eşliğinde Karia antik kentlerini, şimdi birer kültürel anıt olan çok eski yeldeğirmenlerini ve mükemmel doğasıyla gizli kalmış turkuvaz koyları geçerek Knidos'ta son buluyor.

KAHVERENGİ TABELALARI KEŞFEDİN

Otomobilinize atlayıp Antalya ve Bodrum yönüne doğru yol alırken karşınıza çıkan kahverengi tabelaların peşinden giderek keşfedin. Bodrum güzergâhında Manyas Kuş Cenneti, Antalya'ya giderken ise Sagalassos Antik Kenti gibi sayısız eser var.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak
  • 10.07.2022 09:43

BEDAŞ, bayram tatilinde sahadaki personel sayısını yüzde 22 artıracak

Uzun bayram tatilinde İstanbul Avrupa Yakası’nda enerji talebinde düşüş öngörüls ...

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz
  • 02.05.2022 00:41

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz

Emlaktasondakika.com ve Guncelprojebilgileri.com ailesi olarak mutlu, huzurlu ve ...