maritbet girişmaritbet
Bayramda gidilebilecek en yakın tatil yerleri!

Bayramda gidilebilecek en yakın tatil yerleri!

İstanbul’a yakın, bir o kadar da şehrin karmaşasından uzak rotalar, bayram tatilini fırsat bilen birçok vatandaş tarafından büyük ilgi görüyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren bayram tatiline çıkması tatilcileri yeni yerler aramaya yönlendirdi. Toplam 9 gün tatil yapacak olan kurum ve kuruluşlar ile bazı özel sektör işyeri çalışanları şehri boşaltmaya, adeta şehirden kaçmaya başladı. 

Yollarda uzun süre vakit harcamak istemeyen vatandaşlar İstanbul'a yakın tatil yerlerine yöneliyor. 
İşte Kurban Bayramı'nda tatil yapacak olan İstanbulluların en çok tercih ettiği tatil yerleri...

1- Sapanca Maşukiye 

Kocaeli'nin köylerinden olan Maşukiye'ye İstanbul'dan yola çıkıp 1,5 saat sonra ulaşmak mümkün… Sapanca Gölü'nün yanı başında yer alan Maşukiye, hem yaz hem kış aylarında doğa severler tarafından tercih edilen yerlerden. Haşmetli ağaçların, kuş cıvıltılarının ve özgürce koşuşturan kazların arasında kısa bir tatil geçirmek, ucu bucağı görünmeyen ormanda nefes almak fikri hoşunuza gittiyse Sapanca Maşukiye tam size göre… 

Sapanca Maşukiye
Sapanca Maşukiye'deki göl manzarası

İstanbul'a yakın tatil yerleri arasında Maşukiye'yi tercih ederseniz, gezintinize köy ve çevresini dolaşarak başlayabilirsiniz. Ardından Maşukiye yaylalarına çıkarak bol oksijen ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

2- Sakarya Acarlar Langozu ve Taraklı Kasabası 

İstanbul'a 2-2,5 saat uzaklıkta yer alan Sakarya, Karasu ilçesindeki Acarlar Longozu ve Taraklı Kasabası ile turistlerin ilgisini çekiyor. 

Acarlar Langozu'ndaki göl ve üzerindeki ördekler

Acarlar Langozu'ndaki nilüferler... 

Sakarya'nın Karadeniz'e döküldüğü yerde, eski Türk filmlerinden fırlamış bir kasabayı andıran Yenimahalle, balık lokantaları ile hafızanıza işliyor. Diğer durağınız Türkiye'nin ikinci büyük su basar ormanı Acarlar Longozu. Nesli tükenmek üzere olan bitki ve hayvanların ev sahibi olan Acarlar Langozu'nu ağaçlarla çevrili gölü, adım başı su menekşeleri ve nilüferler süslüyor.

Sakarya'ya gidenlerin uğraması gereken yerlerden bir diğeri ise Taraklı Kasabası. Şener Şen'in rol aldığı reklamdaki Mümkünlü Kasabası aslında Taraklı'nın kendisi.

Sakarya Taraklı'daki evler

Sakarya Taraklı kasabasındaki tarihi evler...

Yeşillik dolu, huzur veren bir ilçe olan Taraklı, Osmanlı sivil mimarisini yansıtan cumbalı ve renk renk evleri, Çakırlar Konağı, Vali Konağı, Mimar Sinan'ın eseri Yunus Paşa Camii, Tarihi Hamam, Rüştiye Mektebi, Akşemsettin Camii gibi mimari yapıları ile tarih fışkırıyor. Adeta açık hava müzesi kıvamında bir gezi geçirmenizi sağlayacak olan Taraklı, doğanın en güzel yeşil tonlarını size sunuyor. 

3- Büyükada 

İstanbul'dan İDO feribotları ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz Büyükada son zamanlarda yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Günübirlik ve hafta sonu tatiller için İstanbulluların kaçıp biraz nefes aldığı Büyükada, Bizans döneminde saray mensuplarının sürgün yerleri olduğu için Prens Adaları diye anılıyor. 

Büyükada fayton gezisi

Büyükada'da fayton turu yapan turistler

Kabataş, Kadıköy ve Bostancı'dan sürekli vapur ve deniz otobüsleriyle ulaşımın mümkün olduğu ada baharda erguvanlar, mor salkımlar ve binlerce çiçek çeşidi ile adeta huzur veriyor. Adayı keşfettirecek olan fayton turu ise adanın tadına tam anlamıyla varmanızı sağlıyor. Tabi kiralık bisikletlerle de adayı gezmeniz mümkün… 

Büyükada'daki beyaz ev

4- İstanbul'un en eski balıkçı köyü : Rumeli Feneri 

Sarıyer'in merkezine 11 km mesafede olan Rumeli Feneri, İstanbul Boğazı ile Karadeniz'in birleştiği noktada yer alıyor. Rumeli Feneri, kendine has dokusu olan ve İstanbul'un akciğerleri sayılan kuzey ormanlarının arasında bulunuyor.

Rumeli Feneri

Rumeli Feneri

Rumelifeneri Köyü'ne gelen iki adet İETT otobüs hattı mevcut. ‘40 numaralı Rumelifeneri - Taksim' ve ‘150 numaralı Hacıosman Metro - Rumelifeneri' otobüs hatları sayesinde buraya ulaşmak oldukça kolay.
Rumelifeneri sakinlerinin balıkçılıkla geçimini sağladığı bölgede insanlar özellikle hafta sonu iş ve şehir hayatından uzaklaşarak orman içerisinde nefes almaya geliyor. 

5- Avşa Adası 

İstanbul'a gemiyle 5, deniz otobüsüyle 3 saat, Erdek'e ise gemiyle 1 saat 45 dakika uzaklıkta olan Avşa, özellikle yaz aylarında birçok ziyaretçi ağırlıyor. 

Avşa Adası'nın masmavi denizi

Avşa Adası'nın masmavi denizi

Adanın eski yerleşim yerlerinde Rum ve Bizans etkisini görebileceğiniz turlar için istikamet Yiğitler, Türkeli ve Manastır mevkileri. Çiftlik'teki kiremit mezarları ve Aziz Georgios Manastırı da görülmesi gereken yerler arasında. İstanbul'a olan yakınlığı nedeniyle yerli turistler için cazip bir tatil noktası olan Avşa Adası'nda oldukça fazla koy bulunuyor. Bunlara ulaşım zor olsa da, gerek teknelerle gerekse binek araçlarla ulaşmak mümkün.

Avşa Adası'nın belli başlı koyları şunlar; Tavşanlı Koyu, Çınar Koyu, Kumtur Koyu, Atanaş Koyu, Yiğitler Koyu.

Yorum Yaz