maritbet girişmaritbet
Batıkent-Kızılay Metrosu'nda bakım çalışması!

Batıkent-Kızılay Metrosu'nda bakım çalışması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent-Kızılay Metro hattının Ulus-Sıhhiye istasyonları arasında bugün ray değişim ve bakım çalışmaları başlattı.

Çalışmalar, 23 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ray değişim çalışmaları süresince Ulus -Sıhhiye arasında ulaşım tek hat üzerinden sağlanacak. Trenlerin sefer aralıkları ise yaklaşık 12 dakikada bir olacak.

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, 18 yıldır hizmette olan Batıkent-Kızılay Metrosu'nun raylarında yer yer aşınmalar meydana geldiğini belirterek, “Hat üzerinde ‘kut' diye tanımladığımız manevralı yerler bulunuyor. Özellikle Ulus-Sıhhiye arasında da manevralı yerler, diğer yerlere nazaran daha fazla. Zamanla aşınan bu rayları değiştiriyoruz” dedi.

metro içerisinde oturan insanlar

Başkentlilerin daha güvenli ve konforlu yolculuk yapmaları için aşınan rayların kısa sürede yenileriyle değiştirileceğini kaydeden yetkililer, çalışmaların, okulların kapalı olduğu ve Başkentlilerin tatile gittikleri yaz aylarına denk getirdiklerini ifade ettiler.

Ray değişim çalışmalarının gerçekleştirildiği süre içinde vatandaşların mağdur olmaması için Ulus-Sıhhiye arasında ulaşımın tek hat üzerinden sağlanacağını ifade eden yetkililer, yolcuların, istasyonlar ve trenlere yapılacak yönlendirme anonslarını takip etmeleri konusunda da uyarıda bulundular.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Batıkent-Kızılay Metrosu'nda bakım çalışması!
  • 24.07.2015 11:10

Batıkent-Kızılay Metrosu'nda bakım çalışması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent-Kızılay Metro hattının Ulus-Sıhhiye istas ...